De laatste keer Giel in de ochtend

Dat was 'm dan na 12,5 jaar: de aller-aller-allerlaatste ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.

Giel begon zijn programma zoals altijd.


En Giels laatste ochtendshow, betekent ook het laatste filosofietje van Aeryn. Sinds het begin van het jaar verblijdde het 10-jarige meisje luisteraars van 3FM elke ochtend met een mooie spreuk. En dit was de laatste:


In de studio verzamelden zich de pers en collega's, maar Giel besloot er in de auto vandoor te gaan: "Ik hou hier gewoon niet van." Niemand wist alleen waarheen.

Zelfs zijn oude radiomaatje Gerard Ekdom bleef alleen met een fles champagne achter.

Maar Giel besloot zijn ochtendshow af te sluiten met z'n passie: livemuziek. Bij het Paard van Troje in de Den Haag stond Douwe Bob klaar om het laatste nummer te spelen. Op het poppodium won Douwe Bob vier jaar geleden de finale van De beste singer-songwriter van Nederland

Na het nummer wil hij nog één iemand bedanken: de luisteraar. En daarbij houdt hij het niet helemaal droog.


En dan is het natuurlijk tijd om terug te kijken. Van wereldrecords tot het zetten van tatoeages, en van het stilleggen van Mainstreet tot die cover van Triggerfinger: 3FM maakte een compilatie van de mooiste momenten van 12,5 jaar ochtendshow met Giel.


Gelukkig verdwijnt Giel niet helemaal van 3FM. Vanaf maandag gaat de nieuwe programmering in en neemt Domien Verschuuren het stokje van de ochtendshow over, maar Giel zelf zal in het weekend blijven draaien.