Koningsdag 3 stappenplan

Heb jij nog geen flauw idee wat je op Koningsdag moet doen? Met deze quiz heb jij in drie stappen de Koningsdag van je leven!

Stap 1: de quiz


Stap 2: het advies 

Oud-Hollandse Koningsdagfan: koekhappen, spijkerpoepen, stuivers op drijvende sinaasappels leggen. Jij weet wel wat je mooi vindt! Geen gedoe met al die hippe feestjes, waar iedereen zijn mooiste oranje aanheeft. Nee, jij wil gewoon lekker zelfgemaakte hapjes eten en over de rommelmarkt lopen. Op zoek naar die ene spotgoedkope antieke parel die je voor grof geld bij Tussen Kunst & Kitsch kan verkopen. Ga naar de lokale Koningsdag-viering en ga helemaal op in het oranjegevoel: succes verzekerd. 


prins pilsPrins Pils: Koningsdag is uiteindelijk gewoon de verjaardag van de originele Prins Pils: Willem-Alexander. Voordat hij koning werd verdiende hij deze bijnaam vanwege zijn voorliefde voor Spa Goud. Wat dat betreft heb jij wel een ontzettend groot raakvlak met WimLex. Gezelligheid en pintermannen zijn jouw belangrijkste doel voor Koningsdag. Ga naar het centrum van de stad, struin van café naar café, bar naar bar en omgeef je vooral met vrienden, bier en muziek. Dan is een ding zeker: jouw Koningsdag kan niet stuk.

techno vikingTechno Viking: raven is leven, of de koning nou jarig is of niet. Dat gehos met liters bier, volksmuziek en mensen op een overvol plein hoeft voor jou niet. Jij gaat liever keihard uit je plaat met echte muziek! Doe je meest fancy oranje kleding aan, koop een last minute kaartje voor een festival in Amsterdam en ga los. Het succes van jouw Koningsdag zit hem in goede muziek en een goede omgeving. Gaat heen en feest!


Stap 3: doe het!
Nu ligt de bal bij jou! Wij hebben alles gedaan wat we konden om jou op weg te helpen, nu moet jij het alleen nog doen. Iedereen bij NPO 3 wenst je in ieder geval een hele leuke Koningsdag toe:)