De klaar-met-voetbal-test

De test die niks met voetbal te maken heeft!

Het WK zit er zo goed als op. 32 landen schitterden in volle glorie op de voetbalvelden in Rusland. Behalve Nederland. En nog wat andere landen. Want die mochten helaas niet meedoen. Voor de een is dat een ramp, en voor de ander maakt dat helemaal niets uit.

Voor de ene groep geldt dat het WK wekenlang lijden is. Met een lange ‘ij’. Een heeeeele lange ‘ij’. Voetbal doet deze groep helemaal niets. En het maakt deze groep al helemaal niets uit wie er wint. 

Aan de andere kant van het spectrum begeeft zich de voetbalfan, die iedere wedstrijd met groot genoegen bekijkt. Maar ook voor deze groep geldt dat het WK ook best wel een lijdensweg kan zijn. En al helemaal als het land wat je door dik en dun steunt eruit ligt. Die groep kan zich wellicht nog wel vermaken met wat testjes en andere leuke artikelen, maar daar houdt het dan ook voor hen wel mee op.

Hoe dan ook: het WK is ten einde, en zowel de spelers als de supporters vliegen terug naar het thuisfront. Ook op de televisie verruilen we Moskou in voor Amsterdam, en daarom – voor voetbalvriend als voetbalvijand - : een hele speciale de tweede groep mensen is hier de WK-quiz-wat-niet-over-het-WK-gaat-waar-Nederland-niet-aan-mee-mocht-doen.

Test hieronder je kennis van niet-relevante Nederlandse trivia.

Viva Hollandia. Over vier jaar dan. Hopelijk.