De hele wereld doet een Lubachje voor Trump

Uit allerlei landen komen nu voorstel-filmpjes á la Lubach voor president Trump.

Met bijna 9 miljoen views op YouTube en internationale media-aandacht, was Arjen Lubachs introfilmpje voor Trump al een belachelijk groot succes. En niet geheel onverwacht, zien andere landen het nu als inspiratie. Want als 'Netherlands second' is, wie is er dan 'third'?

Geen zin om ze allemaal te kijken. Mashup maakte een compilatie voor je:


Duitsland

Duitsland bijvoorbeeld? Jan Böhmermann maakte een soortgelijk filmpje als Lubach. Mét bier natuurlijk, en Hitler. 

Steentjesbouwers

Maar de Duitsers zijn niet de enigen. Ook de Denen hebben hun eigen versie gemaakt. Met een flinke portie haat, want het is "een ramp" in Nederland volgens de Lego-bouwers. 


Complot

Het is ook nog eens afgesproken werk, of niet Arjen?

Bergen

In Zwitserland vinden ze Nederland maar plat - what a disaster. Oh ja, en omdat ze vrouwen pas in 1971 stemrecht gaven en de Brexit hebben uitgevonden, hebben ze veel meer recht op de tweede plek, toch?

Manneke Pis

En dan nog de Belgen. Die krijgen het voor elkaar om zelfs in hun promofilmpje hun eigen land sort of met de grond gelijk te maken. Walloniërs zijn kut, ABBA is Belgisch - oh nee Zweeds - en Brussel is een hel. "Maar de rest van ons land is geweldig."


UUUUUH?!

Leuk geprobeerd hoor jongens, maar er kan er maar één de beste zijn he? Dat weten jullie wel toch. Da's die van ons, van Arjen. Deze dus. Netherlands second!