Gm gaypride 1500893051 carousel medium 1500895694

De hele week Gay op TV

Niet alleen Amsterdam, maar ook NPO 3 kleurt deze week roze. In de aanloop naar de Canal Parade zie je verschillende roze films en docu's.

De week in aanloop naar de Pride Amsterdam zie je verschillende documentaires en films die NPO 3 roze of in andere kleuren van de regenboog. Absolute hoogtepunt is natuurlijk weer de botenparade van de Canal Parade. 

Liveverslag Canal Parade 
Ook dit jaar zie je alle boten weer voorbij varen op npo3.nl/canalparade en op 101.tv. Vanaf 13.00 zitten Art Rooijakkers en Richard Groenendijk klaar om verslag te doen van de botenparade. 

gayparade

Gay op tv op NPO 3 
Maandag - 23.35 - Queer Amsterdam (BNN)
Tijdens Gay Pride 2017 gooit NPO 3 het hokjesdenken overboord met de Queer Amsterdam. Volg het leven van de transjongen Sam, de lesbisch Mira. Jesse, de broer van Sam werkt in een gayclub en voorziet Sam waar hij kan van advies, maar heeft als biseksuele genderqueer zijn eigen hokjes om tegen te vechten. 

Dinsdag - 20.30 - 3Doc: Gay Babyboom (BNN)
Gay stellen kunnen liefhebben, samenwonen, trouwen en een hypotheek aanvragen, maar als zij ook een kinderwens delen, zal er toch 'hulp' van buitenaf moeten komen. Zeker als zij de biologische ouders willen zijn van hun toekomstige kroost. 

Woensdag - 20.25 - Chez Nouz (NTR)
In café Chez Nouz is iedereen welkom. Bertie, de dragqueen, treedt elke avond op in het café van Adje. Plotseling overlijdt Adje aan een hartaanval en het blijkt dat de financiële administratie van het café een puinhoop is. Om de financiële situatie te redden, besluiten de stamgasten om een diamant te stelen uit een museum tijdens de Gay Pride.

Donderdag - 20.30 - Pride (VARA)
1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de mijnwerkers staken. Een groep homoseksuele en lesbische activisten besluit geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen.

Zaterdag - 23.15 - Amsterdam Gay Pride (AVROTROS)
Een samenvatting van de Canal Parade. Art Rooijakkers en Richard Groenendijk doen verslag van de imposante botenparade. 

- 23.55 - 3Doc: Strike a pose (NTR)
In 1990 worden zeven jonge dansers - zes homo, één hetero - door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in één van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare - In Bed with Madonna (1991).Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour.