De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld #2.9

Bij aflevering Geza Weisz en Leo Alkemade - Chili

Geen mooier liefdesverhaal dan het avontuur van Geza Weisz en Leo Alkemade in Chili. ’s Avonds bloeit de bromance in de bergen op.

Maar pas op. De natuur is niet alleen romantisch. Het is soms ook bloedjelink.

Aflevering 9

Dag 1 Puerto Montt – Hornopiren
Leo voelt zich snel thuis in het uitgestrekte groene landschap. Het doet hem denken aan Brabant. DWVDW 2.9.1Al zijn de wegen hier wel totaal anders. De tocht door de modder is niet te doen. Alsof er drie Carnavals-optochten overheen zijn gestampt. Wat een kuilen in de weg.

Chili betekent ‘land waar de aarde ophoudt’. Geen gekke benaming, want door de dichte mist zien ze inderdaad geen reet. Wat een compleet niemandsland. Wanneer Leo en Geza als een echt stel kibbelen over de handrem is het tijd voor een break. Een koffiebreak. 


Dag 2 Hornopiren – Futaleufu
Een nieuwe dag én start voor het powerkoppel. Tijd om verder ruzie te maken is er ook niet. DGVDW 2.9.2De veerboot wacht namelijk niet. Na een korte tocht over het water komen ze aan in een totaal ander landschap. Maar de rit door de toendra is alles behalve tranquilo. Het weer kan in een oogwenk omslaan.

Het regent en de weg wordt extremer, maar daar heeft Leo lak aan. Het is een wonder dat ze met al hun ledematen de havenstad Futaleufu bereiken. Die stad is trouwens een walhalla voor avontuurlijke waterratten. Al duiken Geza en Leo na de helse rit liever hun bed in. 

Dag 3 Futaleufu – Puyuhuapi
Het is koud in de bergen, maar gelukkig trekt het stel naar de hot springs in Puyuhapi. Daar moeten ze wel een flink stuk voor rijden. Om de verveling tegen te gaan, vermaken ze elkaar met autospelletjes. De wilde natuur om hen heen verandert met de kilometer. Dat is prachtig, maar het is ook oppassen geblazen. Ach, ze hebben goddank elkaar nog. 

Dag 4 Puyuhuapi – Coyhaique
Al na de eerste kilometers vliegen ze uit de bocht en klapt de band eraf. Aiii, een goede relatietest voor DWVDW 2.9.3de heren. Maar het lukt ze! Zodra ze weer op weg zijn, komt er iets nieuws op hun pad: stieren. Met deze tegenliggers wil je geen ruzie. Dus geeft Leo de wagen een stoot gas. En weet de kudde subtiel te omzeilen.

Dag 5 Coyhaique – Coyhaique alto

Na veel hoogtepunten en diepe dalen reizen Geza en Leo af naar Coyhaique Alto. Een vallei waar ze de zeldzame condor spotten. De rit ernaartoe verloopt soepeltjes. Dat mag ook wel na vier dagen hobbelen. Volgens Leo is het allemaal lekker te berijden. Als je je koppie er maar bijhoudt. En je haar maar goed zit. 

Met de zon op hun smoeltjes is de eindstreep bijna in zicht. De laatste meters over het gras zijn nog even intens. Maar het uitzicht is het allemaal waard. 

Met een knuffel nemen ze afscheid van dit romantische avontuur. Wat een happy end. 

Nog even de kaarten van de eerste vijf afleveringen van dit seizoen kijken? Dat kan HIEROO.

Bekijk het verslag van eerdere afleveringen met:
Ferry Doedens & Ronald Giphart
Glenn Helder & Rick Brandsteder 
Sigrid ten Napel & Lange Frans
Patty Brard & Richard GroenendijkOlcay Gulsen & Robert Kranenborg
Victor Reinier & Tatum Dagelet
Rick Feltkamp & Judith Osborn
Eddy Zoëy & Eva van der Wijdeven

Of ga terug naar de overzichtspagina of kijk terug naar seizoen 1, kun je er echt geen genoeg van krijgen? Check de kaart van seizoen 1 HIERRR!.


De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, elke woensdag 20:30 uur bij BNN op NPO3!