De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld #2.7

Bij aflevering Ruud Feltkamp en Judith Osborn - Argentinië

Ruud Feltkamp en Judith Osborn ploegen door de Pampas van Argentinië. Het land van de lekkere stukken vlees én Koningin Máxima.

Aflevering 7

Maar denk maar niet dat ze een royal treatment krijgen in Argentinië. Het ruige Andes-gebergte buigt voor niemand. 

Dag 1 San Rafael – Vista FloresDGVDW 2.6 1
Juud en Ruud laten de wijnvelden van San Rafael achter zich. Al kunnen ze best een hartversterkertje gebruiken. De natuur verandert hier sneller dan je screensaver. Maar de grootste hobbel van vandaag zijn de 200 meter hoge duinen van Dunas del Nihil. 

In de 30.000 hectare middle of nowhere geldt één verkeersregel. Niet remmen. Dus raggen ze de auto met een flinke aanloop door het vulkanisch zand. Ruud en zijn sluitspier knijpen ‘m een beetje. 

Dag 2 Vista Flores - Barreal
Het wordt Judith te heet onder de wielen. Best logisch als je bedenkt dat locals liever dagen omrijden dan deze sluiproute nemen. De twee wringen zich in alle 270 bochten om uiteindelijk Barreal te bereiken. 

Dag 3 Barreal - ChilecitoDGVDW 2.6 2
T
ijd om in Pampas te liggen is er niet. Ruud en Judith wacht een 5.000 kilometer lange route door de Argentijnse prairie. Eén van de langste wegen ter wereld. 

De route naar de haciënda is hels. Maar wie ‘A’ zegt moet ook ‘nus’ zeggen. Er zit niks anders op dan tien uur lang zeventig kleuren te laten stromen. Als ze aankomen in Chilecito is de binnenkant van hun auto net zo kleurrijk als de prachtige omgeving. 

Dag 4 Chilecito - Capillitas
Met cactussen als enige hectometerpaaltjes is het spelen met de juiste snelheid.DGVDW 2.6 3 Maar 20 kilometer per uur blijkt al te heftig. The only way is up. Hoe hoger ze komen, des te minder weg er overblijft.  

Als menselijke cliffhangers balanceren de twee op de afgrond. Judith zit, de volle 400 kilometer steeds smaller wordende bergpas, diagonaal op de bijrijdersstoel. Ain’t no mountain high enough. Waarheid. Maar hier lijkt dus écht geen eind aan te komen.

Dag 5 Capillitas – Tucuman 
Op 3.600 meter hoogte bezoeken de twee Callitas. Een mijndorp waar je als mijnwerker thuiskomt met alles of niets. Een flinke adrenalinestoot later bereiken Ruud en Judith de eindstreep in Tucuman. Het Argentijnse avontuur is voorbij!

Nog even de kaarten van de eerste vijf afleveringen van dit seizoen kijken? Dat kan HIEROO.

Bekijk het verslag van eerdere afleveringen met:
Ferry Doedens & Ronald Giphart
Glenn Helder & Rick Brandsteder 
Sigrid ten Napel & Lange Frans
Patty Brard & Richard GroenendijkOlcay Gulsen & Robert Kranenborg
Victor Reinier & Tatum Dagelet

Of ga terug naar seizoen 1, kun je er echt geen genoeg van krijgen? Check de kaart van seizoen 1 HIERRR!.


De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, elke woensdag 20:30 uur bij BNN op NPO3!