De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld #2.6

Deze week trotseren Tatum Dagelet en Victor Reinier de Afrikaanse savanneparel Kenia.

Aflevering 6

De reis door Kenia is heet en spannend. Dat komt vooral door Tatum Dagelet. Gelukkig kan Victor Reinier veel hebben. Van een hitsige reisgenote tot een hete kameel tussen zijn benen. Alles kan in Kenia!

Dag 1 Loiyangalani – South Horr
Meer weg dan een vaag bandenspoor wordt het niet. Tatum wordt bijna tantrisch van het gekets over de keien. Maar vibreren kun je leren. Pas je wel op Victor? Voor je het weet schakelt 

DGWVDW2.6#1mevrouw aan de verkeerde pook. 

De twee rijden langs Lake Turkana. Het grootste permanente woestijnmeer van de wereld. Hier bezoeken ze een vissersvolk dat precies 99 leden telt. Gaat er iemand dood? Dan mag er één baby worden gemaakt.

Dag 2 South Horr – Maralal
Tatum zoekt de grenzen op met haar vragenvuur. Maar ons duo gaat ook op een andere manier de diepte in. Om Maralal te bereiken, moeten ze langs een pittig stuk afgrond. Gelukkig komt er snel iets anders op hun pad. Een clubje kamelen! 

Kamelenraces zijn populair in Kenia. En Victor wil best zo’n bult berijden. Even de benen losgooien na de heftige tocht van vandaag. Kan hij dat beest niet lenen voor de rest van de week?

Dag 3 Maralal – Laikipia

De circle of life gaat vandaag lekker door. Je zou bijna vergeten dat er naast Tatum ook nog échte wilde dieren rondlopen. De tien uur durende rit is absoluut geen straf. Zeker als de enige tegenliggers grazende gazelles zijn. 

Dag 4 Laikipia – Abardere
Gods-Kenia-kolere wat is dit mooi! Tatum en Victor hobbelen door naar Abardere. Het gras lijkt groener aan de andere kant van de evenaar. Maar rijden over wilde weides is alles behalve veilig. Als ze moeten keren over een modderige bergweg, houden ze hun hart en gordel stevig vast.  

They've got 99 problems en een verdwaalde olifant is nummer honderd. Eén verkeerde move en ze worden door zijn slagtanden doorboord als een kipsateetje. Een bijzondere ontmoeting die ze gelukkig overleven. 

Dag 5 Abardere – Nairobi
Voor ze bij hun einddoel aankomen, stoppen Tatum en Victor bij de Karuru waterval. Tijd voor een plaspauze met dat gekletter op de achtergrond. Na dit romantische rustmomentje gaan ze snel door Nairobi. Eindelijk een echte stad! 

En met de giraffes als getuigen zoenen ze dit avontuur vaarwel. 

Nog even de kaarten van de eerste vijf afleveringen van dit seizoen kijken? Dat kan HIEROO.

Bekijk het verslag van eerdere afleveringen met:
Ferry Doedens & Ronald Giphart
Glenn Helder & Rick Brandsteder 
Sigrid ten Napel & Lange Frans
Patty Brard & Richard GroenendijkOlcay Gulsen & Robert Kranenborg

Of ga terug naar seizoen 1, kun je er echt geen genoeg van krijgen? Check de kaart van seizoen 1 HIERRR!.


De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, elke woensdag 20:30 uur bij BNN op NPO3!