De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld #2.3

Bij aflevering Lange Frans en Sigrid ten Napel - Marokko

Twee handjes aan het stuur en gas op de plank! BNN laat je vanavond om 20.30 meerijden over de gevaarlijkste wegen. Kortom, gordeltje om!

Aflevering 3
In hun vliegende tapijt op vier wielen verkennen Lange Frans en Sigrid ten Napel deze aflevering het magische Marokko. Met woestijnen nog wilder dan het roekeloze verkeer, beginnen ze aan dit Oosterse avontuur.

Dag 1 Marrakesh - Ouarzazate
De leipe Mocro flavour begint in Marrakesh. Via de Marrokkaanse mountains gaat ons duo vandaag naar Ouarzazate. De stad wordt ook wel het ‘Hollywood van Marokko’ genoemd. Dat komt doordat de fotogenieke locatie perfect is om te worden gebruikt als decor voor series zoals Game of Thrones. 

Foto #1 Carpool karaokeOnderweg stoppen Sigrid en Frans voor de lunch. Op het menu? Lam natuurlijk. Want in Marokko tellen ze niet alleen schaapjes. Ze eten dagelijks hele kuddes op. Na een vleestelijk maal rijden de gevulde magen verder. De TomTom hebben ze dankzij Sigrid niet nodig. Haar borsten vertellen hen wel wanneer ze er bijna zijn. Maar voor ze hun bestemming bereiken, genieten de twee eerst nog even van een zwoele zonsondergang. 


Dag 2 Ouarzazate - Zagora 
Na regen komt zonneschijn en na hoge bergen komt woestijn. Om die te bereiken moeten Sigrid en Frans eerst naar Zagora. De toegangspoort tot de Sahara. Een voorbereid mens telt voor twee, dus Frans wil eerst nog even een Marokkaanse jurk scoren. De tip tegen hitte en rondvliegend zand. 

Foto #2 TentenkampDe weg die ze rijden is goed verhard. Toch doen ze een hele dag over de 170 kilometer van vandaag. Het zijn vooral de weggebruikers die de rit bloedlink maken. Die rijden hier als een groep tieners met drie liter energydrink in hun mik. Sigrid trekt zich er niets van aan en geeft flink gas. Onze blonde Mocro maniak maakt Frans een zenuwachtig. Is het tentenkamp al in zicht? Hij moet echt even liggen na deze dollemansrit. 

Dag 3 Zagora - Foum Zguid 
Vandaag tuffen Sigrid en Frans door de Sahara. De grootste zandbak van de wereld. Drie uur lang rijden ze in een compleet niemandsland. Frans moet goed opletten. Sigrid belooft een klein hammam’etje als beloning. Lang geleden dat we Frans zó gefocust zagen.

Frans stuift voorbij de kamelen. In tegenstelling tot Sigrid die liever rustig aandoet. Maar door haar rijstijl komen ze wél vast te zitten. Gelukkig is Frans meer dan alleen lang. Hij duwt met zijn blote handen de auto zo uit de zandkuil. Tijd om die belofte na te komen Sigrid! 

Dag 4 Foum Zguid - Taliouine 
Onze carpool karaokezangers zijn zich niet bewust van het gevaar dat voor ze ligt. De sluiproute die ze nemen is berucht om zijn bochten en belachelijk smalle wegen. Zingen zorgt voor Foto #3 Zonsondergangafleiding. Maar kijk uit, zonder volledige aandacht kop je zo een tegenligger de afgrond in.  

Frans voelt dat hij lééft als hij slippend over de rotsen rijdt. Sigrid wil vooral in leven blijven. Dus maken ze de volgende afspraak: ‘We will not die today!’ Makkelijker gezegd dan gedaan. Buiten wordt het namelijk sneller donker dan ze dachten. En zonder straatverlichting is het levensgevaarlijk om in de bergen te rijden. Als dat maar goed gaat.

Dag 5 Taliouine - Lalla Takeroust 

De final countdown kan beginnen. Sigrid en Frans nemen nog één Marokkaanse thee to go voor ze gaan. Frans besluit na zijn bakkie dat hij zeker terugkomt in Marokko. Dan mag Sigrid best weer mee als buikdanseres.

De twee vertrekken en zijn dankbaar voor elke vangrail die ze tegenkomen. Die zijn namelijk nogal zeldzaam hier. Dan zien ze na honderden kilometers droogte éindelijk water. Het Takeroust-meer! Dit stuk water is ooit aangelegd door de Fransen als levensbron voor de regio. Sigrid en Frans kunnen niet wachten om hier een welverdiende duik te nemen. 

Met gestreelde netvliezen én een nieuwe vriendschap nemen ze afscheid van dit sprookjesland.

Tot volgende week! 

Krijg jij spontaan jeuk in je gas-voet? Hier vind je de routes die je kunt narijden van het tweede seizoen van de Gevaarlijkste Wegen van de Wereld.


Bekijk het verslag van eerdere afleveringen met:
Ferry Doedens & Ronald Giphart
Glenn Helder & Rick Brandsteder 

Of ga terug naar de overzichtspagina of die van seizoen 1