• Sites

De 5 smaken van Joël

Joël Broekaert neemt de kijker mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Hij bezoekt wetenschappers, chefs en smaakmakers en reist af naar bijz...

Zout

  • 34:23
  • Aflevering
  • 4 nov 2021, 17:10

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Bitter

  • 34:23
  • Aflevering
  • 3 nov 2021, 17:10

Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

Zoet

  • 34:14
  • Aflevering
  • 2 nov 2021, 17:10

Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?