• Sites

De 5 smaken van Joël

Zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert neemt de kijker mee in een avontuurlijk onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven a...

Umami

  • 34:38
  • Aflevering
  • 20 jun 2018, 22:05

Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Zuur

  • 34:29
  • Aflevering
  • 13 jun 2018, 22:05

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets te eten. Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche.

Wat is een zuur?
  • 0:38

Wat is een zuur?

Zout

  • 34:30
  • Aflevering
  • 6 jun 2018, 21:45

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Toveren met zout
  • 1:16

Toveren met zout

Bitter

  • 34:27
  • Aflevering
  • 30 mei 2018, 21:45

Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

Een kruidenbittertje op je gezondheid
  • 0:52

Een kruidenbittertje op je gezondheid

Zoet

  • 34:21
  • Aflevering
  • 23 mei 2018, 21:45

Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

Waarom houdt iedereen van zoet?
  • 0:48

Waarom houdt iedereen van zoet?

Umami

  • 34:38
  • Aflevering
  • 6 feb 2018, 20:45

Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Zuur

  • 34:29
  • Aflevering
  • 30 jan 2018, 20:45

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets op te eten.Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche

Zout

  • 34:30
  • Aflevering
  • 16 jan 2018, 21:15

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Waar komt ons zout vandaan?
  • 2:44

Waar komt ons zout vandaan?