• Sites

De 5 smaken van Joël

Zoet

Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

Zout

  • 34:23
  • Aflevering
  • 4 nov 2021, 17:10

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Bitter

  • 34:23
  • Aflevering
  • 3 nov 2021, 17:10

Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname, waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

Zoet

  • 34:14
  • Aflevering
  • 2 nov 2021, 17:10

Joël ontdekt waarom iedereen houdt van zoet. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

Waarom houdt iedereen van zoet?
  • 0:48

Waarom houdt iedereen van zoet?

Umami

  • 34:38
  • Aflevering
  • 20 jun 2018, 22:05

Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Zuur

  • 34:29
  • Aflevering
  • 13 jun 2018, 22:05

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets te eten. Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche.

Wat is een zuur?
  • 0:38

Wat is een zuur?

  • Niet beschikbaar

Zout

  • 34:30
  • Aflevering
  • 6 jun 2018, 21:45

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Toveren met zout
  • 1:16

Toveren met zout

  • Niet beschikbaar

Bitter

  • 34:27
  • Aflevering
  • 30 mei 2018, 21:45

Bitter is van nature een waarschuwing van de natuur, maar waarom zijn we het dan toch gaan eten? Joël reist naar Suriname waar de extreem bittere sopropo dagelijkse kost is.

Een kruidenbittertje op je gezondheid
  • 0:52

Een kruidenbittertje op je gezondheid

  • Niet beschikbaar

Zoet

  • 34:21
  • Aflevering
  • 23 mei 2018, 21:45

Joël ontdekt waarom iedereen van zoet houdt. In Ethiopië eet hij met gevaar voor eigen leven verse boshoning. Gaat onze liefde voor zoet te ver?

Waarom houdt iedereen van zoet?
  • 0:48

Waarom houdt iedereen van zoet?