• Sites

De smaak van Joël

Stollen

  • 39:17
  • Aflevering
  • 21 okt 2021, 17:10

Vloeibaar voedsel komt tot stilstand. Joël gaat langs bij chocolatier Kees Raat om snoep en chocola te maken. Kan het dan ook hartig? Jazeker, we eten gestolde soep.

Gisten

  • 40:32
  • Aflevering
  • 20 okt 2021, 17:10

Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt Joël bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer.

Lucht

  • 38:51
  • Aflevering
  • 19 okt 2021, 17:10

We leren dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten. Denk bijvoorbeeld aan opgeklopte slagroom of bierschuim. Joël reist naar Engeland om wel hele bijzondere bubbels te eten.

Rijpen

  • 40:28
  • Aflevering
  • 18 okt 2021, 17:10

Joël gaat naar Engeland om te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het melken van de koe. En een zorgvuldig gerijpte steak wordt met de week lekkerder.

Aromatiseren

  • 39:04
  • Aflevering
  • 14 okt 2021, 17:10

Aromatiseren staat centraal. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering.

Garen

  • 39:51
  • Aflevering
  • 13 okt 2021, 17:10

Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken.

  • Niet beschikbaar

Stollen

  • 39:15
  • Aflevering
  • 16 aug 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'.

  • Niet beschikbaar

Gisten

  • 40:31
  • Aflevering
  • 9 aug 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'gisten'.