De 5 smaken van Joël

Zout

  • Aflevering
  • Afl
  • 6 jun 2018, 21:45

Waarom voegen we zo graag zout aan ons eten toe? En waar komt het vandaan? Op de heetste plek op aarde hakt Joël zoutblokken en in IJsland ziet hij hoe zout rechtstreeks uit de zee wordt gewonnen.

Complete afleveringen van
De 5 smaken van Joël vind je op NPO Start.

Bekijk meer op NPO Start

Wat is een zuur?

  • 0:38
  • 13 jun 2018, 22:05

Zuur is een smaak, maar je kan ook spreken van 'een zuur'. Wat is dat precies?

Toveren met zout

  • 1:16
  • 6 jun 2018, 21:45

Een koffieboon met zoute ham eten, doe je normaal gesproken niet, maar het effect is magisch.

Een kruidenbittertje op je gezondheid

  • 0:52
  • 30 mei 2018, 21:45

We hebben allemaal wel eens een kruidenbittertje gedronken, omdat we het lekker vonden. Maar vroeger dacht men dat het geneeskrachtig was.

Waarom houdt iedereen van zoet?

  • 0:48
  • 23 mei 2018, 21:45

We zijn simpelweg geprogrammeerd om op zoetigheid af te gaan.

Waar komt ons zout vandaan?

  • 2:44
  • 16 jan 2018, 21:15

Joël neemt ons mee naar de allerheetste plek op aarde, Ethiopië.