• Sites

De smaak van Joël

Toveren met zout
  • 1:16

Toveren met zout

Stollen

  • 39:15
  • Aflevering
  • 16 aug 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'.

Gisten

  • 40:31
  • Aflevering
  • 9 aug 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'gisten'.

Lucht

  • 38:49
  • Aflevering
  • 2 aug 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'.

Rijpen

  • 40:27
  • Aflevering
  • 26 jul 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'rijpen'.

Aromatiseren

  • 39:02
  • Aflevering
  • 19 jul 2019, 21:15

We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'aromatiseren'.

Garen

  • 39:49
  • Aflevering
  • 12 jul 2019, 21:05

Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken.

Umami

  • 34:38
  • Aflevering
  • 20 jun 2018, 22:05

Umami is onze jongste basissmaak. Joël reist af naar de bakermat van deze hartige smaak: Japan. Want wat is umami precies en waarom weten we er in het Westen zo weinig van?

Zuur

  • 34:29
  • Aflevering
  • 13 jun 2018, 22:05

Zuur is in de natuur niet echt een uitnodiging om iets te eten. Waarom houden we er dan zo van? In Japan ontdekt Joël waarom ze bij elke maaltijd zure groentes serveren en in Peru proeft hij ceviche.

Wat is een zuur?
  • 0:38

Wat is een zuur?