28-03

De 5 pijnlijkste momenten van Jan en Ish in Thailand

Dat het leven van een danser niet altijd over rozen gaat, laat de nieuwste aflevering van Dance Around the World goed zien.

Een nieuwe dans aanleren uit een andere cultuur en in een ander land is niet altijd even makkelijk. Zeker niet wanneer je de manora dans probeert te leren in Thailand. Deze dans dwingt Jan en Ish om hun lichaam in bochten te wringen die we op het westelijk halfrond niet voor mogelijk houden. We hebben daarom de 5 meest pijnlijke momenten voor je verzameld. Want man oh man, the struggle is real…

Een brug te ver
Jan en Ish zijn net aangekomen in Thailand als ze een manora dansschool bezoeken. Daar krijgen ze een spoedcursus manora en komen ze er snel achter dat een brug slaan tussen twee culturen niet zo gemakkelijk is.Jan en Ish worden dubbelgevouwen
In de manora dansschool krijgen Jan en Ish een nieuw perspectief op zichzelf. Hoe deze houding precies heet weten we niet, maar wij noemen hem de rolmops.


Sta op en wandel
Jan en Ish zijn op audiëntie bij de hoofdmonnik van een Boeddhistische tempel om het manora inwijdingsritueel te ondergaan. De monnik vertelt onder andere dat mensen naar de tempel komen om er goede daden te verrichten en niet om elkaar pijn te doen. Jan en Ish voelen dat toch iets anders.


Blessuretijd
Tijdens hun eerste manora les van grootmeester Kriangdej zoeken Jan en Ish de grenzen van hun lichaam op. Totdat ze krak horen..


Jan in z’n achteruit
Jan en Ish moeten in Thailand over onverharde wegen door overstroomd gebied rijden en daarvoor hebben ze de perfecte auto gekregen: Een dikke SUV. Wat kan er misgaan? Nou, Jan die in z’n achteruit knullig tegen een lullig boompje aan rijdt. Pijnlijk.


Wil je ook de minder pijnlijke momenten zien van de reis naar Thailand? Kijk dan hier de aflevering terug!