David Bowie: Five Years op NPO 3

In verband met het overlijden van David Bowie wordt de programmering vanavond aangepast. Om 22:40 zie je de docu David Bowie: Five Years.

Het zal je niet ontgaan zijn. Een van 's werelds grootste poplegendes, David Bowie is op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. En om zijn leven te vieren zendt NPO 3 vanavond de 3Doc David Bowie: Five Years uit. Hierdoor schuift de herhaling van Nick & Simon, the Dream op en komt de herhaling van Hij is een Zij te vervallen.

3Doc David Bowie: Five Years
David Bowie wordt gezien als een van de meest vernieuwende artiesten van de twintigste eeuw. Na een stilte van tien jaar kwam hij geheel onverwacht met de nieuwe single Where are we now?, gevolgd door een nieuw album The Next Day en een internationale overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Londense Victoria and Albert Museum met kostuums, songteksten en decors. 

Five Years begint in 1971, het jaar waarin Bowie met Ziggy Stardust kwam; gaat verder in 1975 waarin The Young Americans en The Thin White Duke ontstonden; springt naar 1977 met de releases van Low en Heroes; duikt in 1980 met Ashes to Ashes, de meest iconische song van dat decennium; en buigt af naar 1983, toen Bowie commerciëler werd met de release van Let's Dance. Five Years geeft een beeld van Bowies creatieve visie en toont hem niet alleen als een kameleontische rockster maar ook als een artiest die zich baseert op diverse culturele invloeden.


3Doc David Bowie: Five Years, 11 januari 22.40 uur bij de VPRO op NPO 3.