Daten voor dummies | First Dates

Bij serie First Dates

Dinsdag gaan we weer daten in het First Dates restaurant. En jij mag weer meegluren! Daten doodeng? Klopt, maar deze 4 tips gaan je helpen!

Tip 1: interesse is belangrijker dan looks
Een goede kop is mooi meegenomen. Maar zéker niet succes verzekerd. Sterker nog, uit onderzoek van Monica Moore van de Webster Universiteit in St. Louis blijkt dat als je interesse toont en zelfverzekerd lijkt, je aantrekkelijker bent dan iemand die knapper is dan jij.

Tip 2: maak oogcontact en glimlach
Oogcontact maken en glimlachen. De eerste twee flirt levels. Hoeven we jou niet te vertellen. Maar wist je ook dat je elkaar echt oprecht aantrékkelijker kan vinden als je elkaar langer aankijkt? Dat heeft Amerikaans onderzoek bewezen. Hoe lang dat precies is, is lastig te zeggen. Net iets langer dan vluchtig. En net iets korter dan de psychostaar. Wat overigens geen woord is. Maar wel lekker bekt.

Tip 3: lichaamstaal is je sterkste wapen
Met je lichaamstaal zeg je onbewust véél meer dan met je zenuwachtige gebrabbel. Een makkelijke manier om te levelen met je date is door hem of haar te spiegelen. Dus door hetzelfde te gaan zitten. Doe het wel subtiel, anders wordt het wat creepy,

Tip 4: raak (jezelf) aan
Oké, dat klinkt viezer dan bedoeld. Een perfect getimede subtiele aanraking zorgt voor connectie. Maar timing is álles. Raak je je date te snel aan dan wordt het juist weer mega ongemakkelijk. Een veiligere weg is jezelf aanraken. Gewoon een subtiele hand door je haar. Of een vinger langs je lip. Dan geef je onbewust aan dat je door je date aangeraakt wil worden. Een veiligere hint kan je niet geven.

First Dates zie je elke dinsdagavond!
De drank staat koud. Het bestek is gepoetst. De dates zijn er (nu) klaar voor. En - voor ons de belangrijkste - de camera’s hangen. Eindelijk is het weer zover. Elke dinsdag opent het First Dates restaurant haar deuren, tot daar!


First Dates dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!