Reizigers

Coen overlijdt 150m van zijn ski-appartement

36:19
Gezien
32
Bij aflevering Coen van Rosmalen, Nieuw-Zeeland

Coen kan zijn draai in Nederland niet vinden. Dus vertrekt naar de sneeuw. Maar na een avond stappen overlijdt hij, 150 meter voor zijn appartement...

Coen van Rosmalen wordt op 14 april 1990 in Tilburg geboren. Hij groeit op als enig kind bij zijn ouders die samen een interieurwinkel hebben.  

Super sociaal, altijd in beweging
Al van jongs af aan is Coen avontuurlijk en ondernemend. “Hij was altijd aanwezig, altijd bewegelijk.” En zowel op school als in zijn buurt waar hij opgroeit maakt hij veel vrienden.

Zijn ouders zijn zeezeilers en reizen met Coen de hele wereld over. Hij ziet veel van de wereld en geniet van alles… zolang ie maar niet in de verrekte schoolbanken hoefde te zitten. 

breakfree coen 2Tijdens zijn middelbareschooltijd hangt ie veel buiten. En maakt contact met iedereen. Maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Wanneer het zo hoog oploopt dat ie zelfs bedreigd wordt om iets wat hij niet gedaan heeft, vinden zijn ouders dat hij even weg moet uit Nederland, andere mensen moet ontmoeten. Ze moedigen hem aan om naar Oostenrijk te gaan, als snowboardleraar. 


Snowboarden, zijn grote liefde
Daar heeft hij de tijd van zijn leven als snowboardleraar. Hij raakt bezeten van de sneeuw. En probeert iedere minuut op zijn board te staan. Overdag om les te geven. En in zijn vrije uurtjes om zijn eigen skills bij te schaven. 

“Ik denk dat ie de meest energieke lachende en positieve jongen is die ik ooit ontmoet heb.” En zo heeft ie ook in no time daar zijn plek gevonden. Het is zijn nieuwe thuis.

Meer liefde: Kinga
Net als ie denkt dat het niet meer beter kan ontmoet Coen Kinga. Een Hongaars meisje dat als kamermeisje in hetzelfde skigebied werkt. Ze ontmoeten elkaar na twee weken en de vonk slaat direct over.

Wat Kinga opvallend vindt, is dat Coen in die tijd vaker aangeeft dat hij zeker weet dat hij jong dood zal gaan. Hij is daar heel stellig in. Hij kan niet aangeven waarom, maar hij voelt dat gewoon.

The Nightpark
Na een tijdje mag hij in het 'Nightpark' werken. En dit snowboardpark bombardeert ie al snel breakfree coen 4als zijn kerk. Want mán, wat is het daar gemaakt voor Coen. Zijn dagen bestaan uit shapen (obstakels rechttrekken), zelf stunten, en nieuwe awesome obstakels bedenken.

Coen is één en al positiviteit en wordt een waar begrip in Hinterglemm. Maar alleen in de winter op de plank staan is voor hem niet genoeg. Dus vertrekt hij in de zomer naar Nieuw-Zeeland. Waar dan wél sneeuw ligt.


Nieuw-Zeeland
Coen betaalt van zijn verdiende geld een ticket en gaat naar de andere kant van de wereld. In Nieuw-Zeeland aangekomen lift Coen samen met zijn vriend Joost nog 400 kilometer tot het plaatsje Wanaka. breakfree coen 5

De tijd vliegt voorbij. En vlak voor hij teruggaat, gaat Coen met vrienden naar een feest in een kroeg waar ook veel professionele boarders zijn. Na afloop loopt hij met een vriend naar huis. 

De laatste avond
Halverwege nemen Coen en zijn vriend afscheid, Zijn vriend moest rechtsaf, en Coen nog een stuk rechtdoor. Hij roept nog ‘Tot morgen!’ Maar die morgen is voor Coen niet meer gekomen…  


Break Free: Coen Rosmalen, donderdag 21:00 uur bij BNN op NPO 3!