Cocktails met Victor: Aardbei Mocktail

Bij serie First Dates

Barman Victor weet als geen ander hoe hij zijn gasten moet verwelkomen, met een lekker drankje! Daarom leert hij jou hoe jij de lekkerste cocktails kan maken waarmee je jouw date naar het volgende niveau kan trekken. Vandaag: de mocktail!

De eerste date was een succes, tijd voor date nummer twee! En hoe leuk het ook klinkt om altijd dronken te zijn met je date, is het ook belangrijk diegene nuchter te leren kennen. Hoe is iemand eigenlijk zonder alcohol op? Het perfecte drankje voor de vervolgdate is dan ook: de mocktail. Eigenlijk een nep cocktail, maar daarom niet minder lekker!


Benodigdheden:
  • 30 ml vlierbloesemsiroop
  • 15 ml suikersiroop
  • 30 ml gembersap
  • 120 ml koude kamillethee muntblaadjes
  • Twee aardbeien
  • Schijfje sinaasappel en citroen 

Bereiding:
Snijd de aardbei in stukjes en doe deze in de shaker.

Voeg daar vervolgens de vlierbloesemsiroop, suikersiroop en de gembersap aan toe. Aftoppen met de koude kamillethee en wat ijs en shaken maar! En hier mag je best een showtje van maken, je moet immers wel indruk maken op je date.

Vul een glas met ijs en schenk de mocktail uit. Gebruik eventueel een zeef of fine strainer om de laatste stukjes aardbei eruit te halen. Voeg als garnering een takje munt (niet vergeten om de munt een beetje te kneuzen), het schijfje sinaasappel en citroen toe en je mocktail is klaar! 

Zo, daar staat de perfecte mocktail. Was de date net zo succesvol als deze mocktail? Negeer dan lekker de ‘pas na drie dagen appen-regels’ en zoek gewoon contact! Easy. En mocht je date zich nuchter hebben bewezen, dan kan dit de volgende keer natuurlijk gevierd worden met weer een alcoholische cocktail.