Citroen en maanzaad pannenkoeken van That Healthy Kitchen

Bij serie Broodje Gezond

Citroen en maanzaad. Een klassieke combinatie, maar deze pannenkoeken versie ken je vast nog niet. Dit recept is vrij van gluten én lactose.

Pannenkoeken zonder gluten, lactose en ei. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar Emma van That Healthy Kitchen ontwikkelde dit recept en wees eerlijk, het resultaat mag er wezen, toch? Door op een slimme wijze melk, meel en ei te vervangen, is dit recept geschikt voor mensen met verschillende voedsel allergieën. "Door de citroen zijn ze heerlijk fris, en door het maanzaad hebben ze een interessante crunch", aldus Emma. Nou, aan de slag dan maar!

Ingrediënten

  • ¼ cup lijnzaadmeel (33 g)
  • 1½ cup havermeel (140 g)
  • 3 eetlepels kokossuiker (40 g)
  • 2 theelepels bakpoeder (7 g)
  • ¼ theelepel zout
  • 1½ cup amandelmelk (355 ml)
  • schil en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels maanzaad (21 g)

Notitie

Ik vind het ideaal om deze pannenkoeken in mijn blender of keukenmachine te maken, vooral omdat ik vaak mijn eigen lijnzaadmeel en havermeel maak. Als je ook zelf je eigen haver en lijnzaadmeel wil maken, kan je het beste eerst deze twee ingredienten (dus de hele lijnzaadjes en hele havermout vlokken) in je blender of keukenmachine doen, en die helemaal fijn laten malen, en daarna pas de rest van de ingredienten er bij doen. Dit kan soms best een tijdje duren!

Instructies

1. Doe het lijnzaadmeel, havermeel, kokossuiker, bakpoeder, en zout in een blender, en blend het even kort zodat alles gelijkmatig verdeeld is.

2. Doe nu de amandelmelk, en het sap en de rasp van 1 citroen bij het beslag, en blend totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten.

3. Roer nu het maanzaad er door heen met een lepel of spatel (niet meer de blender aan zetten).

4. Verwarm een pan met een anti aanbak laag boven middelhoog vuur en doe ongeveer 3 eetlepels beslag in de pan om een klein pannenkoekje te vormen. Natuurlijk kan je ze ook groter of kleiner maken dan dat! Nadat er bubbeltjes op de bovenkant komen, kan je ze omdraaien om de andere kant nog even te bakken, en dan zijn ze klaar!

5. Serveer terwijl ze nog warm zijn. Ik vind het zelf altijd lekker om er wat ahorn siroop, blauwe bessen en (kokos) yoghurt op te doen als toppings. Eet smakelijk!

Bron: That Healthy Kitchen