Reizigers

Christiaan (35) raakte vermist in de Himalaya

36:38
Gezien
17
Bij aflevering Christiaan Wilson, Nepal

De 35-jarige Christiaan Wilson is fysiotherapeut én rasavonturier. Geen land is te ver, geen fietstocht te gevaarlijk en geen berg te hoog.

Daarom staat het beklimmen van één van de Himalaya-reuzen hoog op zijn bucketlijst. En in mei 2016 is het zover.

Van jongs af aan was Christiaan al echt een buitenkind. En ook toen ie ouder was bleef het avontuur roepen, of zeg maar gerust schreeuwen. En niet eens dat hij meteen de wereld in trok. Avontuur vind je op iedere hoek. Zo is ie middenin de stad met vrienden gaan abseilen van hijskranen.

Break Free Christiaan 3

Hoe extremer, hoe beter
En daar blijft het niet bij. Zware trekkings door de Alpen. Bruggen abseilen in de Ardennen. Fietsen naar Rome, waarbij ie onderweg op straat slaapt. En zelfs een oud en nieuw op de Noordkaap waarbij hij in bossen slaapt en het noorderlicht ziet.

Christiaan bepaalt zélf hoe hij zijn leven invult. En weet op drie verschillende continenten de hoogste berg te beklimmen. Waarbij hij een sneeuwstorm van een week overleeft. Oh én hij nam een meisje als eerste date mee naar… de top van de Mont Blanc!

Break Free Christiaan 1

En toen ging het mis
Goed, terug naar 2016. Christiaan vertrekt naar Nepal. Waar hij afgesproken heeft met zijn Amerikaanse klimvriend Jordan. Met één missie: het beklimmen van de Dhaulagiri. Een berg van maar liefst 8.167 meter hoog.

Het plan is om de top in ruim 40 dagen te bereiken. Begin mei bereiken ze het basiskamp. Daar begint het échte werk. Maar dan haakt Jordan af. Hij blijkt niet goed genoeg getraind en durft de klim verder niet aan. Christiaan besluit vanaf daar alleen door te gaan.

Break Free Christiaan 2

Waar is Christiaan?
Tot op de dag van vandaag is zijn spoor bijster. Een half jaar na zijn verdwijning gaat zijn beste vriend Ruben terug naar dezelfde plek om samen met een speurhonden en twee vrienden op zoek te gaan naar antwoorden. Want wat is er gebeurd? En waar is Christiaan?  

Meet Up Hill
Een vriend van Christiaan, Herman Peter Buitelaar, heeft een lied gemaakt. Het nummer heet Meet Up Hill en is bedoeld als herinnering aan de vriendschap met Christiaan. Luister het nummer, geschreven en gezongen door Buitelaar, hier:Break Free: Christiaan Wilson zie je donderdag 21:15 uur bij BNN op NPO3!