Bubbling tutorial

Wil je stap-voor-stap leren hoe je moet dansen op bubblingmuziek? Gooi je heupen los en let's go!

Daggeren, schuren en glijden tot je er bij neervalt. Bubbling is back! En met deze twee tutorials, ga jij je bubblingmoves verbeteren!  

Nieuwe generatie bubbling
Als je aan bubbling denkt, dan denk je natuurlijk aan muziek met véél ritme, maar zeker ook aan de moves. In de begindagen draaide het letterlijk om schuddende meisjesbillen en schuurfestijnen op de dansvloer. Tijdens het schuren dansen de stelletjes intiem en werd dansen al snel droogneuken. 
Later ging het meer richting dance battles, competities waarbij voornamelijk jongens een show geven en de meisjes kijken.

Los die heupjes
Heb jij wel de ambitie, maar nog niet de losse heupjes? Dan hebben we de oplossing voor je! In twee duidelijke stap-voor-stap tutorials leren de dansers van Bubbeling tv 2.0 je de moves die je nodig hebt om de King of de Queen van de dansvloer te worden. 

Tutorial Run Back


Tutorial Tikke Tak 


Wil je hierna nog meer bubblingmoves leren? Klik dan hier! En wie weet sta jij de volgende keer te shinen tijdens een Bubbling dance battle.

Bandje 64
Ben je moe geworden van al dat dansen of ben je gewoon benieuwd wie de grondleggers zijn van dit muziekgenre? Bekijk dan de documentaire Bubbling Bandje64 op npo3.nl/bubbling.