• Sites

Broodje Gezond

De zwarte randjes op vlees zijn kankerverwekkend
  • 1:23

De zwarte randjes op vlees zijn kankerverwekkend

Soja

  • 25:09
  • Aflevering
  • 25 jun 2020, 21:50

Marlijn en Ersin zijn bij de enige Nederlandse sojakweker in ons land, ze praten met een arts die soja weigert te eten en een producent die juist ontzettend trots is op zijn sojaburgers.

Zoetstoffen

  • 25:59
  • Aflevering
  • 18 jun 2020, 21:45

Gezonde suikervervanger of levensgevaarlijke, synthetische stof? Broodje Gezond gaat op de zoete toer en onderzoekt wat er nu klopt van al die meningen rondom zoetstoffen.

Koolhydraten... word je dik van brood?

  • 24:30
  • Aflevering
  • 28 mei 2020, 22:20

Samen met voedingswetenschappers, diëtisten en psychologen onderzoeken Ersin en Marlijn wat koolhydraten precies zijn, hoe een koolhydraatarm dieet werkt en of het werkt.

Vitaminepillen

  • 24:44
  • Aflevering
  • 21 mei 2020, 21:45

Ook de winter goed doorgekomen dankzij de multivitamine? Bijna iedereen slikt wel eens een vitaminepil maar heeft het ook zin? En klopt de gedachte 'baat het niet dan schaadt het niet'?

  • donderdag 22:50

Bak en braad

  • 27:16
  • Aflevering
  • 30 jul 2020, 22:50

We besteden steeds meer aandacht aan de kwaliteit van ons voedsel maar laten bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Marlijn laat haar biefstuk en frietjes onderzoeken bij een toxicoloog.

Eetpatroon

  • 25:31
  • Aflevering
  • 7 aug 2019, 20:00

Wat is waar als het gaat om ons eetpatroon? Wanneer op de dag, eten we wat?

Vers/blik

  • 25:29
  • Aflevering
  • 6 aug 2019, 19:55

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen?

Vis

  • 24:49
  • Aflevering
  • 5 aug 2019, 19:55

Vis is gezond! En zeker verse vis! Maar als dat visje echt zo gezond is, waarom heeft het voedingscentrum de aanbevolen twee keer per week dan teruggeschroefd naar één keer?