Broodje Gezond

Bak en braad Broodje Gezond

Logo van KRO-NCRV

Bak en braad

  • Aflevering
  • Afl
  • 18 mei 2020, 12:03

We besteden steeds meer aandacht aan de kwaliteit van ons voedsel maar laten bij de bereiding ervan heel wat steken laten vallen. Marlijn laat haar biefstuk en frietjes onderzoeken bij een toxicoloog.

Complete afleveringen van
Broodje Gezond vind je op NPO Start.

Bekijk meer op NPO Start

Word je dik van brood?

  • 0:49
  • 28 mei 2020, 22:20

Sinds wanneer zijn we in eens zo bang geworden voor koolhydraten? Maken ze echt dik? Is het beter om koohydraten te schrappen uit je eetpatroon? Ersin en Marlijn zoeken het uit.

Van soja krijg je tieten?!

  • 0:11
  • 31 jul 2019, 20:00

Van het eten van soja krijg je als man tieten?!

Tien jaar langer leven door soja?

  • 1:07
  • 31 jul 2019, 20:00

Ersin gaat naar een vegetarisch restaurant en krijgt daar te horen dat hij tien jaar langer kan leven als hij nu begint met het eten van soja.

Een overdosis vitaminen?!

  • 0:25
  • 24 jul 2019, 19:55

20.000% ADH? Lariekoek!

Aangekoekte ontlasting in je darmen?

  • 0:48
  • 23 jul 2019, 19:55

Aangekoekte ontlasting in je darmen die je weg moet ontslakken? Volgens MLD arts Ben Witteman kan dat helemaal niet.

Een spoedcursus vezels

  • 1:20
  • 22 jul 2019, 19:55

Negentig procent van de Nederlanders eet te weinig vezels. Veel mensen weten niet eens wat een vezel precies is. Daarom legt voedingstechnoloog Henk Schols het uit.

Zout is het nieuwe roken!

  • 1:42
  • 19 jul 2019, 19:55

Volgens nierspecialist Ewout Hoorn eten we niet alleen veel te veel zout. Hij zegt zelfs dat zout eten het nieuwe roken is.

Is pure chocola gezond of niet?

  • 1:00
  • 18 jul 2019, 19:50

De chocoladeprofessor geeft antwoord op de vraag: Is pure chocolade gezond?