Break ups: mannen vs vrouwen | Mijn Ex

Bij serie Een Nacht met mijn Ex

In de aflevering zag je hoe Jeffrey, in tegenstelling tot Natasja, kapot was van hun break up. Gaan mannen en vrouwen hier anders mee om?

In de tweede aflevering van Een Nacht Met Mijn Ex zie je een gebroken Jeffrey terwijl zijn ex Natasja er duidelijk minder last van heeft. En daarop rees bij ons de vraag: zijn er wetenschappelijke bewijzen dat mannen en vrouwen anders met een break up omgaan? 

Vrouwen ervaren meer pijn
Een New Yorkse universiteit heeft een kleine zesduizend verse break uppers uit bijna honderd landen onderzocht. En daar kwam uit dat vrouwen meer emotionele- én fysieke pijn ervaren na een break up.

Zijn mannen dan gewoon sterker?
Die lees je goed ja, want het is misschien makkelijk te concluderen dat de mannen dus gewoon sterker zijn. Maar néén, dat is niet het geval. Want vrouwen komen sterker uit de strijd. En mannen schijnen nooit volledig te herstellen.

Maar hoe zit dat dan?
Nou, dat weten ze niet zeker. Maar ze vermoeden dat het komt omdat vrouwen meer met hun eierstokken denken. Oké dat klinkt kutter dan bedoeld. Het zit 'm er meer in dat ze daarom (onbewust) secuurder hun partner uitkiezen. En daarom de klap zelf hard aankomt. En ze wellicht daarna meteen hun strijdplan optimaliseren voor een nieuwe ronde.

Een man weet pas wat ie mist…
Oké, maar hoe zit dat dan bij de mannen? Zij lijken de klap dus pas ná de breakup te krijgen. Hoe dat dan zit? Dat lijkt weer te komen door het feit dat ze later pas beseffen dat ze weer helemaal opnieuw moeten beginnen. En de kans ook nog eens bestaat dat ze dan pas beseffen wat ze kwijt zijn… 

Ook interessant: "Waarom gaan we vreemd?"

Of: "Mannen die vreemdgaan is toch anders dan vrouwen die vreemdgaan."


Een Nacht Met Mijn Ex, dinsdag 20:25 bij BNNVARA op NPO 3!