Break Free MH17

Bij serie Break Free

Break Free is terug met een speciale reeks. Maak dit voorjaar kennis met vijf MH17 passagiers die in de bloei van hun leven een bijzondere reden hadden om op reis te gaan. Dit is... Break Free MH17.

In de zomer van 2014, om precies te zijn op 17 juli, stappen 298 reizigers ramvol reislustige dromen in een Boeing met bestemming Kuala Lumpur.

Een dag die ons allemaal in ons collectieve geheugen gegrift staat. Rond 15:00 ’s middags vliegt een Boeing over de Oekraïne richting de Russische grens. Alhoewel op de grond wordt gevochten, zou de MH17 op haar hoogte veilig moeten zijn. 

Maar dan wordt het toestel toch geraakt…

Tallander, Sascha, Paul, Darryl en Laurens
In deze vijfdelige Break Free MH17 reeks vertellen familie en vrienden de levensverhalen van Tallander Niewold (22), Sascha Meijer (24), Paul Goes (33), Darryl Gunawan (19) en Laurens van der Graaff (30). Vijf jonge mensen die vastbesloten waren de reis van hun leven te maken. 

Break Free MH17 Tallander startkaart

Aflevering 1: Tallander Niewold
In de eerste aflevering zie je het portret van Tallander Niewold (22) uit Brummen. Hij groeit op in een groot gezin, waar de kinderen met de paplepel ingegoten krijgen dat je als broers en zussen onvoorwaardelijk voor elkaar zorgt. Op school zit het Tallander niet mee, hij kan zich moeilijk concentreren en blijft achter met zijn leerprestaties. Na veel teleurstellingen vindt hij toch zijn roeping: het leger. Vlak voor zijn dood wordt zijn doorzettingsvermogen alsnog beloond. Defensie bevordert hem in juli 2014 tot soldaat eerste klas. 

Break Free MH17 Tallander closeup

Tallies droom alsnog in vervulling
Om zijn succes te vieren, boekt hij een ticket aan boord van de MH17, naar zijn broer Julian die op Bali woont. Vijf jaar na de ramp maakt Tallanders broer Odulf de reis van zijn broertje af. Op Bali wil hij samen met broer Julian de droom van hun ‘Tallie’ in vervulling laten gaan: het beklimmen van de hoogste vulkaan op het eiland. 

Meer Break Free? Dit zijn de reizigers van seizoen 3


Break Free, donderdag 20:55 bij BNNVARA op NPO 3!