Reizigers

Feesten in Laos, maar dan gaat 't mis

36:51
Gezien
23
Bij aflevering Daan van Rhijn, Maleisië

Daan van Rhijn (22) reist naar Zuidoost-Azië om het leven te vieren. En na te denken over zijn toekomst. Maar in Maleisië gaat het mis...

Roadtrippen
Daan is geboren in Groningen. En opgegroeid in Drenthe. Na de HAVO gaat Daan Fysiotherapie in Groningen studeren. Met vrienden maakt hij vaak roadtrips door Europa. En dat hoeft niet veel te kosten. Je kan bijvoorbeeld prima slapen in een parkeergarage.  

BreakFree Daan blijedaan

Sociale jongen
Zijn vrienden omschrijven Daan als een super sociaal mens. “Het was echt een hele vrolijke positieve verschijning. Als hij binnenkwam dan had ie meteen de aandacht.” 

Als bijbaantje begeleidt Daan gehandicapte kinderen. Dit worden echt vrienden van ‘m. Elk weekend gaan ze naar FC Groningen. “Het was een grote broer waar je naar opkeek.” 

BreakFree Daan DaanmetJasmijnZijn grote liefde
Tijdens zijn studie ontmoet Daan Jasmijn. “Hij was heel spontaan en aantrekkelijk. Ik was echt op slag verliefd. Ik vond het echt een topvent.” Maar na een paar jaar twijfelt hij of hij zich nu al zo serieus wil binden en maakt hij het uit. 

Zijn laatste reis
Terug naar Daans reis. Tijdens zijn trip door Azië gaat hij feesten in Laos. Iedere Azië-backpacker zal Daans favo spot kennen. De Mekong-rivier, feest, drank en… modder. 

Het is daar een traditie om tijdens het feesten je in te smeren met modder. Zoals op de foto te zien is zit Daan helemaal onder, terwijl de rest zich tot z’n gezicht had besmeerd. Daar is het waarschijnlijk fout gegaan… 

BreakFree Daan modderDuiken in Maleisië
Tijdens zijn reis neemt hij een besluit. Zijn toekomst ligt bij Jasmijn en zijn grote vrienden Bas en Jop. Dus besluit hij terug te gaan. Maar niét voordat ie zijn grootste droom wil waarmaken. Duiken op een paradijselijk eiland in Maleisië. 

Hij reist van Kuala Lumpur naar de Perhentian Islands. Echt een paradijs op aarde. Daar wil Daan zijn droom in vervulling laten gaan: duiken!

BreakFree Daan verzorger
En dan gaat het mis
Daan voelt zich niet fit, maar denkt dat door de lange reis komt. Hij gaat duiken. Maar na een diepe duik komt Daan boven en hoest hij bloed op… Vanaf dan gaat het snel. Hij voelt zich steeds slechter worden en heeft moeite met ademen. Als hij naar het ziekenhuis gaat, belt hij zijn moeder op. Dit zal hun laatste gesprek worden. Hij krijgt in de ambulance een hartstilstand en overlijdt

Indrukwekkend eerbetoon
Broer Bob volgt Daans laatste voetsporen, en ontmoet hierbij onder andere de man die hem verzorgd én afgelegd heeft. Een indrukwekkend eerbetoon.

Lees ook: Christiaan raakte vermist in de Himalaya

Break Free elke dinsdag om 21:00 uur bij BNN op NPO3!