Break Free: Ken Boogers

In Break Free wordt elke week het leven gevierd van jonge reizigers die tijdens hun avontuur om het leven kwamen. Deze week Ken Boogers.

In de derde aflevering van Break Free staat het verhaal van Ken Boogers centraal. De 25-jarige reiziger uit Veldhoven kwam tijdens een wandeling in Nieuw-Zeeland om het leven.

Ken is een mooie, slimme jongen die genoeg krijgt van zijn prinsenleven. Hij heeft het gevoel dat alles hem maar aan komt waaien, want hij hoeft nergens meer voor te vechten. De scheiding van zijn ouders maakt hem wat eigengereid en egocentrisch, maar hij heeft tegelijkertijd een gevoelig karakter. Ken besluit zonder zijn vriendin op reis te gaan.

Na slapen op het ijs bij Antarctica, kajakken op een wilde rivier, voor wilde dieren zorgen in de jungle en een trektocht van 1000 kilometer in Australië, merkt Ken dat hij aansluiting mist met het thuisfront. Hij vertrekt opnieuw en komt in Nieuw-Zeeland terecht, waar hij een laatste wandeltocht maakt langs de rotskust. Van die wandeling komt hij echter nooit meer terug. Kens moeder volgt zijn spoor tot de plek waar hij is aangespoeld in dit gelaagde portret van een zoekende, dolende jonge ziel.


Break Free, elke donderdag, 21.00 uur, BNN, NPO 3