• Sites

Suheyla Yalcin

Over deze maker

Suheyla Yalcin is hoofdredacteur bij podcast productiehuis Fufu en Dadels en als programmamaker betrokken bij onder andere het Parktheater Eindhoven en Pakhuis de Zwijger. Als schrijver levert ze columns aan off- en online mediakanalen zoals LINDA.meiden en OneWorld. Ook is ze werkzaam als engagement redacteur bij De Correspondent. Verder richtte ze het crossmediale platform NederTürk op, een verzameling en archivering van orale geschiedvertelling op het kruispunt van de Nederlandse en Turkse identiteit.

Van deze maker

Vaderschap is een werkwoord: deze pedagoog leert vaders om kwetsbaar te zijn

Hij had een eigen moeizame relatie met zijn pa. Vaders leren volgens Abdellah Mehraz te weinig hoe ze hun emoties kunnen uiten. Dat probeert hij nu als pedagoog zijn patiënten te leren. Maar hoe moet je iets leren wat jou nooit geleerd is?

Tot de dood ons scheidt: gedwongen huwelijken zijn óók een Nederlands probleem

Wanneer de oma van Sara (19) ernstig ziek wordt, boekt de familie snel tickets. Eenmaal aangekomen in het land van herkomst blijkt Sara’s oma niet ziek, maar is er wel iets anders aan de hand: de familie is in het geheim bezig geweest met een gedwongen huwelijk voor Sara.