• Sites

Samuel Ruiter

Over deze maker

Samuel Ruiter (1998) is vierdejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Met een passie voor onderzoekende journalistiek en het geschreven woord loopt hij vanaf februari 2023 stage op de redactie van Brandpunt+.

Van deze maker

Hoe ChatGPT ervoor kan zorgen dat jij in je politieke bubbel blijft zitten

OpenAI (de techreus achter ChatGPT) heeft aangegeven hun revolutionaire chatbot aanpasbaar te maken voor elke gebruiker. Maar werkt dit niet juist de al groeiende polarisatie in de wereld in de hand? Zitten we straks allemaal met een gepersonaliseerde echokamer te babbelen?

Van erotisch masseur naar p*rnoacteur: Damon heeft seks op camera

Damon begon zijn carrière als masseur en sm-meester. Kim Holland scoutte hem na een documentaire van Brandpunt+ en nu is hij pornoster in Nederland, België en Polen.

Het drama van Daan (28) na een vasectomie: ‘Ik kreeg geen hulp van het ziekenhuis’

Op zijn 27ste koos Daan Rademaker voor een vasectomie. Nu, acht maanden later, zit hij met pijn aan zijn ballen gevangen in een doolhof van zorginstellingen.

Jong en een doorgeknipte zaadleider: ‘Zij heeft al die jaren hormonen genomen. Ik dacht: nu is het mijn beurt’ 

Nog steeds dragen vrouwen de meeste verantwoordelijkheid voor anticonceptie. Deze drie mannen kozen voor een alternatief: het laten doorknippen van de zaadleiders.

'Altijd een brandend gevoel tijdens het plassen'. Ketamine heeft Tim's (24) blaas gesloopt

Door een ketamineverslaving heeft Tim bijna geen blaasinhoud meer. “Ik moest aan de dokter gaan uitleggen wat keta doet met je blaas.”