• Sites

Maxim de Gilder

Over deze maker

Maxim de Gilder is een illustrator uit Rotterdam met een achtergrond in grafisch design. Door gebruik te maken van opvallende texturen, vreemde karakters en strakke compositie creëert hij kleurrijke illustraties, animaties en muurschilderingen.

Van deze maker

Publiekelijk je verontwaardiging delen kan heel sexy zijn

Wanneer je je ongenoegen en public deelt (‘Max Verstappen moet wel/niet knielen!’), communiceer je een boel. Dat je geeft om rechtvaardigheid bijvoorbeeld, of dat je goed burgerschap belangrijk vindt. Maar volgens onderzoekers geef je ook aan een aantrekkelijke partner te zijn.

"Als we iets willen doen tegen klimaatverandering moet ook ons geld veranderen"

Klimaatverandering tegengaan is heel duur, zo luidt de conventionele wijsheid. Maar volgens econoom Anne Kervers (28) kun je dat niet zomaar stellen.

Zo ontleed je de uitspraken van een racisme-ontkenner

Je voelt je wakker geschud, en wilt iets doen tegen het racisme in onze samenleving? Met deze factcheck win je de verbale strijd met de meest geharde racisme-ontkenner.

Mijn geest en ik: wie krast mij in m’n slaap?

Schrijver Jorit wordt regelmatig ’s ochtends wakker met krassen op zijn rug of hals. En hij snapt er geen reet van. Een zoektocht naar de dader.

Wees ook soms bang: hoe je moedig kunt zijn in tijden van corona

Deze tijd wordt er veel gesproken over moed, zeker als het gaat over mensen die 'vitale beroepen' uitoefenen. Maar wat betekent het precies om moedig te zijn in tijden van corona? Ter inspiratie las ik epidemie-klassiekers: De pest van Albert Camus en Nemesis van Philip Roth.

Zo reageer je het best op iemand die een negatieve emotie deelt

Een heersende medialogica is dat als je je slecht over iets voelt, je erover moet praten, je je gevoel moet delen. Maar waar we het minder over hebben, is hoe je op zulke berichten moet reageren. Wat is de beste manier om mensen die aangeven zich slecht te voelen te steunen?

Vrienden maken wordt lastiger met de jaren, maar er is hoop

Je werkt 40 uur per week, hebt een vaste sportavond en plant je vrije tijd zorgvuldig vol. Hoe past een nieuwe vriendschap daarin?