Lisa Gritter

Over deze maker

Lisa Gritter (1982) studeerde International Music Management en werkt inmiddels al een jaar of twaalf in de muziekindustrie. Daar botviert ze haar ontembare drang naar duiding en haar liefde voor schrijven op subsidieaanvragen, marketingplannen, kopij, recensies en achtergrondartikelen. Ze werd geboren en getogen in krakersdorp Ruigoord, maar verhuisde onlangs van Amsterdam naar het gezellige Brabant. Lisa is geobsedeerd door liedjesteksten en laat die het liefst in inkt op haar lijf vereeuwigen. Haar levensmotto luidt: ‘Wat je niet ziet dat is er niet’, maar dat slaat alleen op ladders achterin haar panty, niet op seksisme, het glazen plafond, de loonkloof en andersoortig onrecht en ellende. Lisa is het meest fan van Lizzo.

Van deze maker

’Wat als ik weer een burn-out krijg?’: Lisa vreest voor het tekort van haar ADHD-medicatie

Het groeiende tekort aan ADHD-medicatie dreigt de mentale stabiliteit van Lisa te verstoren. Waar komt dat tekort eigenlijk vandaan? En wat als Lisa op een dag écht met lege handen terugkeert van de apotheek? “Een stukje ontrafeling is niet te voorkomen.”

Dit is hoe je met een gerust geweten muziek luistert

Cd’s of lp’s, Spotify of Tidal: wat is beter voor het klimaat én voor je favoriete artiest? We bekeken een aantal streamingplatformen en fysieke muziekdragers om te zien hoe ethisch en duurzaam die eigenlijk zijn.

Waarom mannen hun bek moeten opentrekken over grensoverschrijdend gedrag

Vandaag op Internationale Vrouwendag: zelfs na die ene BOOS-aflevering blijft praten over #metoo-gedrag voor mannen nog steeds zo’n gevoelig onderwerp. Dit is wat je kunt doen.

Bijstandschaamte: “Ik voelde me een kind dat smeekte om een euro om naar de snoepwinkel te gaan”

Mariša krijgt een uitkering: “In de bijstand ben je ineens alle autonomie kwijt. Dat doet iets met je als volwassen vrouw.”

OnlyFans maakt naam als platform voor de empowerment van sekswerkers – maar voor hoe lang nog?

Sterre doet online sekswerk naast haar vaste baan en vooral voor de lol. “Veel meisjes denken dat je meteen bakken met geld verdient op OnlyFans. Maar het is echt werk.”

Hoe ga je met online haatcomments om?

We vroegen het een influencer en een jurist. Wanneer gaat online haat over van 'vervelend' naar 'strafbaar'?

“Er was applaus voor de zorg, maar het gevangenispersoneel is nauwelijks benoemd”

Ook gevangenissen moesten zich aan de lockdownmaatregelen van het RIVM aanpassen. Zo mochten gedetineerden van half maart tot medio juni dit jaar geen bezoek ontvangen. Hoe het is om in de gevangenis te zitten tijdens een lockdown.

In corona-lockdown met smetvrees, straatvrees of op een afgelegen plek: hoe is dat?

“Er werd altijd een beetje lacherig gedaan over dat ik zo bang was voor elk hoestje. Nu is iedereen het.”

Hoe is het om te leven met een doodswens

Hoe leef je toch door als je chronisch last hebt van suïcidale gedachten? “Soms voel ik me wel een soort alien: ik doe normale dingen, maar ben ondertussen aan het vechten tegen mijn doodswens.”

Een gesprek over cultural appropriation met een band die ervan beschuldigd werd

De band Caïro Liberation Front (CLF) kreeg kritiek omdat ze Egyptische muziek maken. De band bestaat uit twee Brabantse jongens en een Arabische frontvrouw. Ze zouden zich schuldig gemaakt hebben aan culturele toe-eigening. Een terecht verwijt?