• Sites

Lauren Verbrugh

Over deze maker

Lauren Verbrugh (1997) studeert journalistiek aan de School voor Journalistiek Utrecht. Als fervente stageloper heeft Lauren naast haar tegenwoordige stage bij Brandpunt+ al twee andere stages afgerond, waaronder bij 3 op Reis. Daarnaast is ze maker van de documentaire 'Het is maar Haar' waarin ze op zoek gaat naar de ware betekenis van haar in onze cultuur.

Van deze maker

Shirley geeft iemands gezicht weer terug

Een werkbank vol met silicone neuzen, oren en ogen met soms nog een stukje wenkbrauw. Zo ziet de werkplek van aangezichtsprotheticus Shirley Bouman eruit. Ze maakt protheses voor mensen die vaak door oncologisch redenen een deel van hun gezicht zijn kwijtgeraakt.

Bram (20) is een dragqueen met een missie

Bram (20) komt in een heftige periode nadat een goede vriendin van hem zelfmoord pleegde vanwege haar geaardheid. Nu is hij dragqueen: “Ik gebruik drag om een boodschap over te dragen: jezelf vrij kunnen voelen. Op deze manier kan ik de wereld aan.”

Waarom staan de dierenarts en het dierenambulancepersoneel niet op de vitale beroepenlijst?

Dierenarts Diana van der Star en dierenambulancechauffeur Nathalie Wilbrink kunnen bij een lockdown niet meer werken. Ze staan niet op de vitale beroepenlijst. En maken zich zorgen over een eventueel scenario. Diana: “dieren hebben ook recht op medische zorg."