Over deze maker
Lars Dellemann (1991) studeerde politicologie en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam en de Sabancı Universiteit in Istanboel. Hij werkte als woordvoerder bij het Aidsfonds en als journalist en redacteur voor onder meer NOS op 3, Spunk, VICE, VPRO en De Correspondent. Lars woont in Amsterdam maar droomt van een leven in het groen met twee honden en drie geiten.
Van deze maker

Hoe ons uiterlijk de belangrijkste bouwsteen van onze identiteit werd
De afgelopen weken bracht Brandpunt+ verschillende videoreportages en artikelen uit onder de noemer ‘het goddelijke lichaam’. Is de indruk dat jonge volwassenen tegenwoordig meer met hun uiterlijk bezig zijn dan voorgaande generaties terecht? En zo ja, hoe komt dat?

Hoe (on)schuldig zijn gezichtsveranderende filters?
Gezichtsveranderende filters kunnen de illusie wekken van een cosmetische ingreep en worden gretig gebruikt op sociale media. Deskundigen slaan alarm over vermeende schadelijke psychologische gevolgen. Hoe denken de filtermakers zélf over de impact van hun digitale creaties?

Zo ga je het gesprek aan met een vaccinatietwijfelaar
“Daar zitten restjes geaborteerde foetus in!” en “Het verandert je DNA!”: wat zeg je daarop? Met deze gids vol antwoordsuggesties onderscheid je feiten van fictie en ga je goed voorbereid het gesprek aan met de meest sceptische vaccinatietwijfelaar.

Zes initiatieven om jongeren de coronacrisis door te helpen
“Jongvolwassenen snakken ernaar om elkaar te ontmoeten en willen weer eens een nieuw gezicht zien." We maakten een selectie aan ideeën uit binnen- en buitenland en hopen dat ze tot de nodige inspiratie leiden voor anderen om ook iets op te starten.

Waarom we het gevaarlijke taboe op BDSM moeten doorbreken
“Iemand hoort ‘BDSM’ en denkt meteen dat ik mijn leven doorbreng met een bal in mijn bek.” BDSM’ers worden vaak veroordeeld om hun seksuele voorkeur. Wij spraken een paar van hen over de gevolgen van het taboe, én vroegen hen hoe je je kinky verlangens veilig in praktijk brengt.

Hoe anti-genderbewegingen in Europa de oorlog verklaren tegen de LHBT-emancipatie
Denken we aan LHBTI-emancipatie, dan denken we aan een vanzelfsprekende positieve trend voorwaarts. Maar volgens socioloog David Paternotte is het tijd om dat beeld bij te stellen. "Emancipatie is een term die bijna alleen in Nederland wordt gebruikt. Maar het is misleidend."