• Sites

Ilham Oukhiar

Over deze maker

Ilham Oukhiar (1998) studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht en is daarnaast een bevlogen freelance journalist. Met haar onbegrensde nieuwsgierigheid en passie voor human interest schrijft ze het liefst verdiepende verhalen over onderwerpen die haar interesse hebben, zoals identiteit, gender, politiek, cultuur en lifestyle. Ze werkt onder meer voor online platform Alien Mag, M (KRO-NRCV) en als presentator bij de podcast FUFU&DADELS. Verder is ze een intersectioneel feminist in hart en nieren, gaat ze zelden zonder gestifte lippen de deur uit en kan je haar altijd wakker maken voor een portie vegetarische bitterballen met mosterd.

Van deze maker

Deze vrouwen strijden voor body hair positivity: “Het is ons aangeleerd om te walgen van ons lichaamshaar”

Naast een weelderige bos haren op je hoofd moet je lichaam haarvrij zijn. Althans, dat is in onze maatschappij nog altijd de standaard voor vrouwen. De body hair positivity-beweging daagt deze norm uit. “Mijn armhaar beschouw ik als een visitekaartje van mijn achtergrond.”

Kiezen tussen meisje of jongen zijn? Wen Long is allebei én wil gewoon zichzelf zijn

De letter I van LHBTIQ+ is in Nederland vrijwel onzichtbaar. De grote wens van Wen Long (9) is dat iedereen weet wat het is, zodat ze het niet meer hoeft uit te leggen.