Eric San Giorgi

Over deze maker

Eric San Giorgi (Nijmegen, 1989) studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar was altijd on-the-side creatief bezig met freelance design- en videowerk. Na zijn tijd in de VS is hij fulltime aan de slag gegaan met video producties. Hij heeft tevens een eigen kledinglijn genaamd Superdik.

Van deze maker

"De veestapel halveren? Echt niet!"

Boeren zijn woedend over de maatregelen die worden genomen om stikstofuitstoot te voorkomen, maar andere burgers maken zich weer vreselijke zorgen over de natuur. Voor deze meetup vroegen we boswachter Arjan en boerin Ingrid met elkaar in gesprek te gaan om te zien of we voorbij de woede en tot een gesprek konden komen.

“Hoe vaker ik buitengesloten word, hoe afhankelijker ik me voel”

Voor mensen met een rolstoel zijn veel plekken in Nederland moeilijk toegankelijk. 75 procent van de restaurants in Nederland heeft zelfs geen toilet voor mensen met een beperking. In deze Meet-up spreken we Kees-Jan en Ed, die ieder op hun eigen manier strijden voor bewustwording en meer toegankelijkheid.

Leestip: De harde les die deze feminist leerde in een vrouwengevangenis

Toen Mim Skinner aan haar baan in een vrouwengevangenis begon, dacht ze alles te weten over feminisme. Maar al snel kwam ze erachter dat ze nog een hoop kon leren van de gevangenen.

Kompass vindt dat lobbyen voor iedereen belangrijk is (en voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn)

Lobbyen is vaak verdacht: partijen met geld en macht oefenen ondemocratische invloed uit op de politiek. Rene Rouwette wil dat met stichting Kompass veranderen: zij leveren pro deo lobbyisten voor maatschappelijke doelen. Nu Kompass samenwerkt met de beroepsvereniging voor lobbyisten spraken we Rene over het vak.

Wat kunnen we leren van de gevangenissen in Noorwegen?

In Noorse gevangenissen zijn de cipiers soms bijna bevriend met gevangenen. In Noorwegen straffen ze mild, toch gaan weinig mensen er opnieuw de fout in.

Jort Kelder doet aangifte tegen bitcoinoplichters: 'Tuig staat nu dik voor'

Jort Kelder gaat bitcoinoplichters aanpakken. Foto’s van de bekende journalist duiken vaak op in malafide advertenties waar hij niks mee te maken heeft. Daarom gaat Kelder nu aangifte doen van oplichting.

Wat kunnen we leren van vrouwenemancipatie in Rwanda?

In Zo kan het ook kijken we hoe mensen in andere landen omgaan met problemen die wij ook in Nederland kennen. In de derde aflevering onderzoekt Kevin van Arnhem de vrouwenemancipatie in Rwanda.

Rianne wil vrouwen makkelijker laten klaarkomen

Rianne Swierstra produceert en verkoopt vrouwvriendelijke seksspeeltjes. Denise en Anouk gingen bij haar langs om uit te vinden in hoe verre die anders zijn dan ‘gewone’ seksspeeltjes.

We zijn er nog niet met seksuele voorlichting (maar we komen van ver)

Liedjesmaker Jasper Smit spaart al jarenlang seksuele voorlichtingsboekjes voor jongeren. Daar zitten fascinerende voorbeelden tussen (penisringen met stekels om erecties en masturbatie te voorkomen?), maar zijn verzameling laat ook zien hoe ver we zijn gekomen op het gebied van seksuele voorlichting.

Concrete én existentiële tips om voedselverspilling tegen te gaan

Als je soms zo groen van schuld en spijt ziet als de schimmel op het hele brood dat je weggooit ben je niet de enige: acht op de tien jongeren zegt bezig te zijn met het voorkomen van voedselverspilling. Dat blijkt uit onderzoek van 3Vraagt. We bekijken het onderzoek en geven concrete én existentiële tips om voedselverspilling tegen te gaan.

De Angstfabriek helpt je weerbaar te worden tegen de angst die politiek en media verspreiden

Angst is een slechte raadgever, maar een goede manier om ons dingen te verkopen. Daar lijken veel politici, media, bedrijven, lobbyisten en activisten in ieder geval naar te handelen. Biedt de Angstfabriek uitkomst?

We vroegen tatoeëerders welke tatoeages ze echt beu zijn

Als je een tatoeage laat zetten, heb je het liefst een originele. Wat zijn volgens tatoeëerders zelf de clichés?

Ik sprak met drie mensen die geloven dat er een geheim plan van de EU bestaat om Nederland kapot te maken

De EU wil het Nederlandse volk verzwakken, daarom halen ze zoveel mogelijk immigranten hierheen. Onzin? Niet volgens de Kalergi-believers. ‘Ik vertrouw eigenlijk niemand meer.’

Jezelf ontwikkelen op je zeventigste, wat is daarvoor nodig?

Voor sommige mensen is pensioen een zwart gat, maar Jans pa begint op zijn zeventigste succesjes te boeken als kunstenaar - en dat terwijl hij altijd zei dat hij te oud was om te leren. Hoe zit dat dan?

John van den Heuvel is niet de enige die zijn kind laat testen op drugsgebruik

Misdaadverslaggever John van den Heuvel testte zijn zoon op drugsgebruik. Hij is niet de enige ouder die dat doet: elk jaar worden in Nederland honderdduizenden urinetests verkocht.

Kinderseksrobots: de Nederlandse douane ziet ze regelmatig

Kinderseksrobot: het woord alleen roept ongeloof en walging op. Toch bestaan ze echt. De Nederlandse douane ziet ze vaak voorbij komen, maar houdt ze niet tegen.

Wat de Zwarte Cross-ophef leert over hoe festivals zouden moeten zijn

De Zwarte Cross haalde borden weg die ze zelf als satirisch beschouwden, maar die voor anderen kwetsend waren - dat is eigenlijk geheel in de lijn van hoe festivals horen te zijn.

We moeten af van het idee dat een psychose alleen maar eng en verdrietig is

Psychoses vinden veel mensen eng. Jammer, vindt Linde van Schuppen. Zij onderzoekt de verhalen achter en taal van psychoses en vindt het zonde dat we niet meer prijs stellen op de creativiteit en poëzie die eraan verbonden zijn.

Voormalige 'stropdasdakloze' Marco heeft nu een huis, maar de schuldsanering is loodzwaar

Als je door schulden een poosje op straat hebt geleefd en dan weer een huis krijgt, zijn niet perse al je sores opgelost. Dat ondervond Marco, die vindt dat de schuldsanering eerder als een straf dan als een hulpmaatregel voelt.

Anouk ging naar een abortuskliniek. Een bekende app wist daarvan en verkocht die informatie

Grote appmakers, zoals ParkMobile en Telegraaf Media Groep, houden gedetailleerd het gaan en staan bij van mogelijk honderdduizenden gebruikers. Kamerlid Kees Verhoeven (D66) wil dat de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek instelt. “Dit moet stoppen.”

De Tsjernobylramp gaf Ilja (29) een aangeboren botziekte

Voor de meesten van ons is een kernramp een vage dreiging, iets wat we op tv zien. De in Den Haag wonende Ilja wordt er een leven lang door beïnvloed: zijn moeder woonde in de buurt Pripjat, de stad waar de Tsjernobylcentrale stond. Ilja werd geboren met een botziekte.

Facebook haalt Forum-advertenties offline: anti-nepnieuwsregels overtreden

Thierry Baudet gemist in je feed? Kan kloppen. Facebook heeft een aantal advertenties van Forum voor Democratie offline gehaald.

Facebook haalt Forum-advertenties offline: anti-nepnieuwsregels overtreden

Thierry Baudet gemist in je feed? Kan kloppen. Facebook heeft een aantal advertenties van Forum voor Democratie offline gehaald.

Een kleine ode aan de lokale boekhandel

Aandacht voor de lokale boekhandel bracht me ertoe een subjectieve lijst redenen op te stellen over waarom boekhandels zulke fantastische plekken zijn.

Hoe groot is de vliegschaamte onder Nederlandse jongeren?

Jongeren willen wel meer betalen voor hun vlucht, maar schamen zich niet voor vliegen.

‘Als je werkt met mensen die doodgaan, heb je geen tijd meer voor gelul’

Voor de voorstelling ‘Wat we normaal niet horen’ bezocht theatermaker Laura van Dolron een TBS-kliniek, een hospice, een AA-meeting, een opvang voor vluchtelingen. Ze vindt dat we in het dagelijks leven te veel prietpraat uitwisselen en te weinig echte gesprekken voeren.

Tip: het YouTubekanaal dat het verdriet en de absurditeit van de Apple-consument toont

Apple-producten zijn mooi en glimmend als je ze uit de doos haalt, maar als je ze moet laten repareren komen vaak de tranen. Gelukkig bestaat het YouTube-kanaal van Apple-reparateur Louis Rossmann: voor de lach en de troost en de herkenning.

Waarom bewaren we de dikste tranen voor de dood van onze dieren?

In uitvaartmuseum Tot Zover opende onlangs de tentoonstelling De laatste aai - eerbetoon aan dode dieren. De expositie is een aanrader als je meer wil weten over hoe de mens omgaat met dode dieren of als je even een stevig potje wil janken.

Tip: deze video toont hoe apps jouw menstruatie-data doorlekken naar adverteerders

Menstruatie-apps spelen gegevens over je hormoonspiegel, cyclus en stemming door aan adverteerders, zodat ze gepersonaliseerde advertenties kunnen aanbieden. Adverteerders verdienen geld aan gegevens over je ongesteldheid.

Waarom koos mijn jeugdliefde voor zelfmoord?

In de aangrijpende podcast Waarom onderzoekt Eva de zelfmoord van haar vriend Björn die op zijn 17e een einde aan zijn leven maakte. En dit onderzoek levert haar iets belangrijks op.

Hoe leer je de problemen rondom het klimaat zo helder mogelijk zien?

Schrijver Jelmer Mommers vertelt over de mensen die hem inspireerden en die hem hielpen het klimaatprobleem helder te verwoorden.