• Sites

Els van Driel

Over deze maker

Els van Driel (1976) is onafhankelijk documentairemaker en journalist. Ze werkte eerder 13 jaar als programmamaker voor IKON televisie. Daar ontwikkelde ze o.a. de jeugddocumentaireserie Mensjesrechten, over kinderrechten. Als onafhankelijk maker specialiseerde ze zich verder in mensenrechten en migratie. Momenteel werkt ze aan het multimediale project Shadow Game, over alleenreizende minderjarige vluchtelingen: www.shadow-game.eu. Zie ook: www.elsvandriel.nl

Van deze maker

Coronavirus in kamp Moria: ‘Dit kan een nieuw trauma als Srebrenica worden’

Een overvol vluchtelingenkamp, minimale medische zorg, nauwelijks stromend water, een dodelijk virus. Het klinkt als het scenario voor een horrorfilm, maar het gebeurt in onder andere Kamp Moria. Huisarts Steven van de Vijver bericht over de situatie.

De leeftijdsregistratie van vluchtelingenkinderen wordt op grote schaal gesaboteerd in Griekenland

Vluchtelingenkinderen die in Griekenland aankomen worden vaak als meerderjarig geregistreerd. Daardoor krijgen ze geen bescherming, komen ze in een bureaucratische nachtmerrie terecht en wordt hereniging met hun familie hierdoor extra bemoeilijkt. Journalist Els van Driel bezocht het Griekse eiland Samos en maakte een reportage over het probleem.