Boter, Kaas noch Eieren

Twijfel je of een veganistische levensstijl wel iets voor jou is? Of kun je je vegan vriend echt niet begrijpen? Kijk dan de docu Boter, Kaas noch Eieren!

Veganisme is hip. Geen vlees, maar ook geen boter, kaas, eieren of andere dierlijke producten. Bill Clinton, Beyoncé en vele andere Rich & Vegans zweren bij een plantaardig leven. Maar is die veganistische lifestyle eigenlijk wel zo goed voor je? Welke invloed heeft het op je gezondheid? En kan je het wel maken om je vrienden en familie met jouw ideale op te schepen?

Milouska Meulens
Ook Milouska Meulens is overtuigd veganist en is van plan dit voor altijd te blijven. In de documentaire 'Boter, Kaas noch Eieren' neemt ze je mee in haar dagelijks leven als veganist. Ze vertelt je alles over de moeilijkheden en dilemma's die veganisme met zich meebrengt. In gesprekken met haar familie komt ze erachter wat het met hen doet. Met medestanders vergelijkt Milouska haar situatie en via deskundigen komt ze erachter wat de consequenties zijn van haar vegan levensstijl. 

Voor Milouska is veganistisch eten ''een klein offer om de wereld te redden'', als het maar niet ten koste gaat van haar gezondheid: "Ik durfde het jarenlang niet uit te zoeken. In deze film laat ik deze angst varen. Het is tijd om te ontdekken wie gelijk heeft: mensen die beweren dat ik ziek word en eerder doodga, of veganisten die claimen dat ik met dit dieet kerngezond honderd jaar oud kan worden."


Boter, Kaas noch Eieren, zie je donderdag 11 juli 21.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.