Boef crusht de records alsof het niets is

Het album Slaaptekort van Boef is nog maar net uit, maar verbreekt nu al record na record.

Zijn nieuwe album Slaaptekort werd binnen 24 uur 4,7 miljoen keer gestreamd op Spotify, alle nummers op het album kwamen binnen in de top 20 en zijn nieuwe single Habiba is op YouTube al ruim een miljoen keer afgespeeld. Je kunt er niet meer omheen: Boef breekt momenteel alle records. 

Wat Boef het liefste doet? Vloggen en recordjes klappen. De 24-jarige rapper bracht zijn debuutalbum Slaaptekort uit op donderdag 16 maart en knalde daarmee meteen naar de top van de Nederlandse én internationale streamingcharts volgens 3FM.

Mashup wilde weten hoe Boef slapend rijk wordt met Slaaptekort en ging bij hem langs. In het item zegt 'ie trots te zijn op zijn nieuwe album en hij droomt verder over nieuwe dingen: een Ziggo Dome vol spelen, internationaal gaan en...de rest van het interview check je hier:


Volgens 3FM was Divide van Ed Sheeran tot nu toe de absolute winnaar van 2017 als het gaat om populariteit: Shape Of You verbrak alle records en de populariteit van het album stijgt nog steeds lekker door. Maar aan die #1-positie is in Nederland nu een eind gekomen.

De cijfers voor de meest gestreamde artiest op één dag zijn namelijk nogal verschoven. Ed Sheeran had met 3 miljoen streams op de dag van release het record in handen, maar Boef gaat daar met 4.6 miljoen streams keihard overheen. 

Ook qua album heeft Boef het goed voor elkaar. Boef haalt met 4.2 miljoen albumstreams Ed Sheerans record van 2 miljoen in alsof het niets is. Een paar dagen na de release wordt de Nederlandse Top 50 nog steeds gedomineerd door Boef. Slechts twee tracks uit de top tien komen niet van zijn hand.

w708.1e229

Dat enorme succes in Nederland zorgt ervoor dat Boef nu ook internationaal bij de grote jongens hoort. Hij staat op plek 28 van de meest gestreamde artiesten wereldwijd.

Knuffelen met Beatrix

In gesprek met 3voor12 heeft Boef het over zijn jeugd in de ghetto van Parijs, de Nederlandse identiteit en een goed voorbeeld willen worden. "Met zijn debuutalbum Slaaptekort wordt Boef een superster, dat kan niet anders", voorspelde 3voor12 vier dagen geleden. Ze zaten er niet naast. Maar daarvoor moet hij zijn imago als 'straattuig' wel van zich af weten te schudden. "Ik zou het heel leuk vinden als Beatrix mij ook een knuffel wil geven."

Wilde hij altijd al zo'n ster worden? 

"Nee, helemaal niet. Toen ik begon met rappen was ik boos. Boos op de wereld, op mezelf en op alles om me heen. Inmiddels is dat afgekoeld. Ik zie nu het grotere plaatje, en wil echt een grootheid worden in dit land."