16-10

Bobbi Eden: "Ik zoek graag de randjes op." | Risky Rivers

Dankzij haar twee airbags durfde deze sexy dame wel bij 'Tuittert' in het bootje te stappen.

Schuilt er zo’n avonturier in jou?
"Ik zoek graag de randjes op. Dat vind ik leuk."

Hoe bereidde je je voor?
"Niet. Ik had zoiets van: ik laat het gewoon gebeuren. Je weet natuurlijk dat je mee gaat doen, maar je weet niet wat voor rivier het is. Daarnaast weet je ook niet of het nou raften, kanoën of roeien wordt. Wel heb ik gekeken naar 'I Shouldn't Be Alive' en dat soort dingen. Zo heb ik mij voorbereid. Wat gebeurt er als we in het water vallen of als we onderkoeld raken? Bobbi in the wild"

Zag je er enorm tegenop?
"Ik had er echt wel heel veel zin in! Maar ik vond het ook best wel heftig. Vooral omdat dit voor mij de eerste keer was zonder mijn zoontje. Maar ik heb zo'n leuke tijd gehad met Mark, dat je dan even niet aan thuis denkt."

Hoe was het om met een andere BN'er in een bootje te zitten?
"Het was heel leuk om met Mark in een bootje te zitten. Mark is gewoon een supertoffe gast en ik heb veel met hem gelachen. Het is mij echt bijzonder meegevallen. Het kan natuurlijk maar zo zijn dat het niet klikt. Hij heeft goed voor mij gezorgd en daarom heb ik er echt van kunnen genieten."

Hoe was zo'n reis over het water?
"Dat was soms heftig en erg lang, maar het was echt heel erg mooi! Ik had dit nooit willen missen. Een geweldige ervaring. Ik zou het zo weer doen."

Wat was het spannendste moment?
"Op de momenten dat je zo'n rapid krijgt. Al die kolken! Daarnaast had ik nul ervaring en de conditie van een aardbei. Je moet de instructies van je gids goed opvolgen. Dat zijn wel momenten dat je denkt van: waar ben ik in godsnaam mee bezig?"

Wat vond je het allermooiste?
"We kwamen door een gebied en daar komen eigenlijk nooit mensen. Je kan er ook niet met de auto komen. Toen dacht ik wel: dit is heel tof! Echt een ongerept stuk natuur. Je hebt daar geen idee wat er op de wereld gebeurt. Dat vind ik wel mooi. Ik ben blij dat ik daar een deel van uit mocht maken en dat ik het gezien heb. Dat vond ik wel heel tof om te zien."

Was er een moment waarop je dacht ‘ik stop ermee’?
"Bij dag 3/4 had ik wel zoiets van ik ben er klaar mee. Ik zie het wel op Google Earth. Maar uiteindelijk kom je wel weer door zo'n mooi gebied dat je denkt, dit had ik niet willen missen. Maar de laatste dag vond ik best heftig. Omdat het ook heel veel roeien was en we hadden veel stroming, dan ga je het allebei wel voelen."

Moest je nog lang herstellen van deze reis?
"Het viel eigenlijk best wel mee. Mark kreeg ook last van zijn schouder op een gegeven moment. Je gebruikt toch spieren die je normaal niet gebruikt met sporten. En dat is toch wel intensief. Uren achter elkaar. Maar uiteindelijk viel het toch wel mee. Ik ben er heel erg blij mee."

Zou je opnieuw zo'n reis plannen?
"Ik denk dat ik heel even klaar ben met het reizen. Ik vond het echt heel erg leuk. Ik zou ook mensen aanraden dit te doen. Het is toch wel echt heel erg kicken. Maar ik heb die reis nu gemaakt en daarom hoef ik het volgend jaar niet weer te doen."

Welke reis zou je echt nog eens willen maken in je leven?
"Ik zou heel graag een keer naar Azië willen. Dat zou ik wel tof vinden. En wat ik nog wel leuker zou vinden is Australië! Dat zou ik heel graag willen. Als de kleine net iets groter is. Het is natuurlijk best wel ver. Dat hij het ook bewust kan meemaken, dan zou ik er echt wel heen willen. Het lijkt mij zo'n mooi land."

Heb je nog tips voor fans die een soortgelijke reis willen maken?
"Heel goed luisteren. En als hij zegt links of naar rechts of peddelen, dan moet je dat gewoon doen. En zonnebrandcrème op de bovenkant van je handen!"

Seks en sport in een bootje? "Bobbi Eden en Mark Tuitert gaan voor een spannend boottochtje"
Meer van Bobbi's trip? Zoveel geuren, zoveel kleuren: Marokko  


Risky Rivers maandag 20.25 bij BNNVARA op NPO 3!