03-06

Blog nr. 4: De Heerlen Murals tour

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht? Nee, HEERLEN is dé street art hoofdstad van Nederland. Benieuwd? Wij geven je vast de broodnodige inspiratie!

Een stedentrip maken is leuk. Het liefst ga je naar een sfeervolle stad waar je niet alleen leuk kunt winkelen, maar waar je ook heerlijk kunt eten en je kunt verdiepen in een beetje cultuur en historie. Maar Heerlen biedt nog veel meer!

Ooit wel eens langs met-graffiti-bekladderde muren gelopen en gedacht: er zijn vast kunstenaars die de stad kunnen kleuren met móóie street art! Dat bestaat en wel in Heerlen. Lou werd in de uitzending van Weekendcrashers van 8 april rondgeleid in Heerlen en zag zo een paar prachtige kunstwerken:


Ben je al overtuigd om je van je volgende stedentripbestemming Heerlen te maken? Doe vast inspiratie op en bekijk de Weekendcrasher tour door Heerlen.

1. Creed (Inti)

Inti is een Chileense kunstenaar en die in zijn werk de Latijns-Amerikaanse cultuur laat zien. Kusillo is het iconische figuur die je nu in al zijn werken terugziet. Het mooie aan z’n werk is dat iedereen er iets anders in ziet; waar de één er een beschermheilige in ziet, ziet de andere een moslima. Wat zie jij erin?

weekendc IntiHeerlenMurals33

2. Rookie (Robert Matzke)

In Robert Matzke’s werk staat humor en sarcasme centraal. Het is een beetje popcultuur vermengd met groteske, vrolijke werken in prachtige kleuren.

Rookie Heerlen Murals1

3. Case

Case is geïnspireerd door de werken van Andreas von Chrzanowski, een kunstenaar uit de Duitse graffiti scene. Hij schildert met spuitbussen en zet fotorealistische beelden van het menselijk lichaam neer. Dit is een wereldwijde trend geworden. 

4. DALeast

DALeast woont in Zuid-Afrika en is een van de meest veelbelovende artiesten in de scene. Dit is een portret van zichzelf als panter. De gemeente wilde de boom kortwieken maar daar was DALeast fel op tegen. Zo lijkt de panter recht uit het bos te komen.

5. Ethos

Ethos komt uit São Paolo. Zijn werk is verbonden met de strijd van het dag-tot-dag bestaan van de inwoners van São Paolo. Hierin staat de grote bevolkingsdichtheid en de constante druk van de stedelijke angst centraal.
Deze - en nog meer - prachtige werken kom je tegen op onderstaande route door Heerlen. Echt de moeite!

kaart heerlen