03-06

Blog nr. 3: Sporten waar jij niet aan dacht

Je wilt weer gaan sporten, maar weet niet wat. Fitness, tennis, hockey, voetbal, zumba; je kent het ondertussen allemaal wel. Herkenbaar?

Dan hebben wij nu voor vrouwen (alhoewel, we sluiten mannen niet uit!) een lijst met hippe, soms beetje gekke, maar toch wel ontzettend leuke sporten. Sporten waar je vast nog niet aan hebt gedacht en die toch echt de moeite waard zijn! 

Afrohooping 

Dit is niet zoals het old school hoela hoopen wat je vroeger op het schoolplein deed, maar Afrikaanse en Caribische dans gecombineerd met een hoela hoop. Het is een workout die uitgevoerd wordt op een opzwepende afrobeat, dancehall en hiphop. Je kunt Afrohooping lessen volgen in Amsterdam en het is een ware rage. 

Dance hall

Wil je kunnen twerken als Nicki Minaj en Beyoncé? Of sowieso de show stelen met jouw sexy moves? Dan kun je dancehall lessen nemen bij Swing Latino in Amsterdam. Dancehall is ontstaan uit Reggae, Hiphop en R&B. Muziek waar je wel op los móet gaan!

Roller Derby

Ben jij een stoere chick en kun je wel tegen een stootje? Dan is Roller Derby wellicht iets voor jou. Roller Derby is een contactsport voor vrouwen op roller skates waarbij twee teams van vijf meiden tegen elkaar strijden op een ovale baan. Eén speler kan punten scoren door skaters van de tegenpartij in te halen en de skaters mogen elkaar daarbij hinderen. Tijdens de trainingen van Roller Derby werk je aan je kracht, conditie en balans. Je kunt Roller Derby op meerdere plekken beoefenen, maar wij vonden de ‘’Arnhem Fallen Angels’’ wel tof klinken! 

Kizomba

Wil jij liever met je partner samen een sport beoefenen? Dan is Kizomba misschien wel de meest spannende, intieme dans van dit moment. Het lijkt een beetje op de Argentijnse Tango, gemixt met Bachata en Merengue. De dansstijl komt uit 1986 uit Angola, maar is pas een aantal jaar erg hip in ons land. In bijna elke stad kun je lessen volgen. Trek je partner van de bank en probeer een les Kizomba, het is het meer dan waard! 

Bikram Yoga

Wil je weten hoe het voelt om in de brandende hitte te sporten, net zoals mensen in India? Dan is Bikram Yoga jouw beste keus! In de ruimte waarin je Bikram Yoga beoefent is de temperatuur tussen 34 en 40 graden Celcius. Doordat je tijdens deze sport veel zweet ontgift je je lichaam. Een sessie duurt 90 minuten en is erg zwaar, en daar weet Lou alles van: 


Bikram Yoga is ongelofelijk snel populair geworden en kun je in heel Nederland doen!

Nu heb je werkelijk geen enkele reden meer om het sporten uit te stellen. Probeer de tips hierboven en wie weet ben je straks waanzinnig op de dansvloer, krijg je buikspieren als Shakira of blijk je een super stoere chick te zijn! Have fun!