Bitterballen-oorlog in Utrecht

De sfeer in het Utrechtse stadhuis is verbitterd door de samenstelling van de snackgarnituur.

Het punt van discussie is of er wél of geen diervriendelijke snacks op de schalen bruin fruit moeten. Want... moeten mensen zelf kiezen wat zij uit de vetkar eten of mogen dieren niet te veel lijden onder het druipende vetgenot? De gemoederen lopen hoog op in het Utrechtse stadhuis (bron: RTV Utrecht), wat maar weer bewijst: frituren is emotie. Met een lekker zonnetje krijgt het frituurweer vandaag een 10 en heeft NPO 3 een mooie beeldbittergarnituur voor je klaargezet:

'Het leven is geen bitterbal' - Vier handen op eén buik
Het leven zit soms mee, en soms een beetje tegen. Dat is precies niet zoals een bitterbal is. Maar waarom precies, dat moet je maar aan Wesley vragen.

De Krokodel - Jan Rijdt Door
Friteuses zijn ware broeinesten van innovatie en wetenschappelijke vooruitgang. Wie heeft er immers nog nooit een willekeurig voedselstuk in een snackpan gesmeten? Maar ook in snackland zit men niet stil. Jarenlang was ons land op te delen in kroket- en frikadelmensen. Maar nu is er mogelijk een hybride tussenvorm: de krokodel.

Hoe wordt een frikadel gemaakt
We blijven in het land van frikadellen. Heb jij je weleens afgevraagd als je een lange met zalf oppeuzelt hoe zo'n staaf wordt gemaakt? Wacht niet langer, hier is het antwoord!

'Living on the edge of the edge'
Joop en Leon van Draadstaal zijn wereldberoemd vanwege hun gesprekken rond de bestelling van een stuks kipcorn. Maar wat als Joop eens wil experimenteren op snackgebied... met een rat?