Bingewatch: September ramvol (nieuwe) series

Elke week tikt Jochgem een review over een serie die je gezien móét hebben. Of eentje die je moet weren als de pest. Hoe handig is dat?!

Als Matthijs van Nieuwkerk met zijn zongebruinde hoofd na een windstilte van een aantal weken weer dagelijks rond een uur of acht tevreden op tafel trommelt, dan weet je dat het nieuwe televisieseizoen is begonnen. Ook aan de andere kant van de plas trappen ze weer af en dat betekent series, heel veel series. Series die je al kent en series zo fresh dat je er bijna een winterjas voor nodig hebt. Hier alles op een rijtje. Ga er maar even goed voor zitten.

2 september
- Narcos (Netflix, seizoen 2)
- Chef's Table (Netflix, seizoen 3)
- The Collection (Amazon, seizoen 1) NIEUW

Fashion victims opletten! In het Parijs van net na de Tweede Wereldoorlog proberen twee broers de nieuwe Christian Dior te worden. Dat is natuurlijk vragen om problemen en daar heeft Amazon een serie van gemaakt.


4 september
- Zondag met Lubach (VPRO, seizoen 5)
- Vlucht HS13 (KRO/NCRV, seizoen 1) NIEUW

Dat je je man op het vliegtuig zet en dat deze neerstort voordat hij z'n bestemming heeft bereikt. Dat je denkt dat jij en je zoontje het voortaan samen moeten zien te redden, maar dat dan blijkt dat je man nooit is ingecheckt. Waarom heb je dan nog niks van hem gehoord? Waarom is hij nooit ingestapt? Waar is hij nu? Dat zijn de vragen waar Liv (Katja Schuurman) antwoord op probeert te krijgen in de nieuwe thriller van de KRO/NCRV.


5 september
- Harley and the Davidsons (Discovery Channel, seizoen 1) NIEUW

Hij bracht in Game Of Thrones het hoofd van Khaleesi al op hol, perste in Treme heerlijke blues uit z’n vingertoppen, deed ook nog wat in Orphan Black en gaat nu shinen in een miniserie over opgevoerde brommers, Michiel Huisman. Mannen gaan ‘m kijken voor de brullende cc’s en vrouwen… Ja, we weten heus wel waarom vrouwen ‘m gaan kijken en geef ze eens ongelijk.


6 september
- From Dusk Till Dawn (El Rey, seizoen 3)
- Atlanta (FX, seizoen 1) NIEUW

Een tijd terug hebben we 'm hier al aangekondigd, maar nu is het dan eindelijk zover: Childish Gambino gaat z'n neef helpen in de rap game van Atlanta.


- Queen Sugar (OWN, seizoen 1) NIEUW

Dit is het tweede konijn uit Oprah Winfrey d’r hoge hoed. Haar zender OWN kwam eerder dit jaar al met het familiedrama Greenleaf en nu is Queen Sugar aan de beurt. Ook deze keer kunnen we veel schreeuwende familieleden verwachten, want twee zussen verhuizen naar Louisiana om daar de suikerrietboerderij van hun overleden vader over te nemen.8 september
- Better Things
(FX, seizoen 1) NIEUW

Komedies van FX zijn over het algemeen best wel goed. Better Things is een komedie en Better Things is van FX, so do the math...


9 september
- Quarry (Cinemax, seizoen 1) NIEUW

Zin in deze. Zoveel zin in deze. Vietnamveteraan komt terug in een wereld die in niks lijkt op de wereld die hij jaren daarvoor achterliet. En wat doe je als je een beetje detached raakt van je omgeving? Dan sla je aan het moorden! Ja, tuurlijk! Lekker! Spannend! Murderen met je donder!


11 september
- Masters of Sex (Showtime, seizoen 4)

12 september
- Braquo (Canal+, seizoen 4)

14 september
- Blindspot (NBC, seizoen 2)
- American Horror Story (FX, seizoen 6)

16 september
- High Maintenance (HBO, seizoen 1) NIEUW

Ben niet per se fan iedere komedie die HBO uitbrengt, maar deze speelt zich af in New York en New York is fantastisch. Als de personages die de wietverkopende hoofdrolspeler net zo kleurrijk zijn als de stad waarin ze leven, dan kan dit er best één worden. Kan. Hoeft natuurlijk niet.


19 september
- The Big Bang Theory (CBS, seizoen 10)
- Gotham (FOX, seizoen 3)
- Lucifer (FOX, seizoen 2)

20 september
- New Girl (FOX, seizoen 6)
- Agents of S.H.I.E.L.D (ABC, seizoen 4)
- This Is Us (NBC, seizoen 1) NIEUW

Nog nooit keken er zoveel mensen op Facebook naar een trailer als naar die van This Is Us. Het verhaal over vreemden wiens paden kruisen is blijkbaar iets wat de kijker dat warme, tintelende gevoel geeft waar we op Tinder allemaal zo hard naar opzoek zijn. Of zoiets. Het blijft natuurlijk NBC (lees: waarschijnlijk sentimentele ellende), maar zoveel mensen kunnen het toch niet bij het verkeerde eind hebben?


21 september
- Modern Family (ABC, seizoen 8)
- Black-ish (ABC, seizoen 3)
- Empire (FOX, seizoen 3)
- Chicago PD (NBC, seizoen 4)
- Lethal Weapon (FOX, seizoen 1) NIEUW

Riggs en Murtaugh waren eind jaren '80, begin jaren '90, de helden van het grote scherm. Nu moeten ze het in serievorm op je tv gaan doen en dat zou, net als bij Rush Hour en al die andere movie remakes, zo maar eens enorm tegen kunnen gaan vallen. We gaan het zien.


- Designated Survivor (ABC, seizoen 1) NIEUW

Een aanslag op de Amerikaanse Tweede Kamer vaagt in één keer bijna het hele parlement weg. Bijna, want één minister weet de dans te ontspringen en bij gebrek aan beter wordt hij ook meteen de nieuwe grote baas. Eenmaal in the oval office komt hij er achter, dat de aanslag nog maar het begin is van alle ellende.


22 september
- Grey's Anatomy (ABC, seizoen 13)
- Superstore (NBC, seizoen 2)
- Chicago Med (NBC, seizoen 2)
- The Blacklist (NBC, seizoen 4)
- How To Get Away With Murder (ABC, seizoen 3)
- Pitch (Fox, seizoen 1) NIEUW

Als een vrouw op het punt staat om de nieuwe president van Amerika te worden, dan kunnen de San Diego Padres ook best een vrouwelijke pitcher opnemen in hun line up, de allereerste ooit in de Major League Baseball.


23 september
- Transparent
(Amazon, seizoen 3)
- Longmire
(Netflix, seizoen 5)
- MacGuyver
(CBS, seizoen 1) NIEUW

MacGuyver was de man die in de jaren '80 ergens in de bosjes van één of ander tropisch regenwoud van 6 paperclips , een elastiekje en wat punaises een machinegeweer knutselde. We vonden het als kinderen geweldig en net als bij de Lethal Weapon remake van Fox denkt CBS waarschijnlijk dat wij allemaal smachtend thuiszitten om een plastic versie van The Mac ons sentiment te doen laten sussen. Nou, niet dus. Denk dat dit tenenkrommend gaat worden, maar de verrassingen zijn de wereld nog niet uit.25 september

- The Last Man On Earth (FOX, seizoen 3)
- Quantico (ABC, seizoen 2)

28 september
- Code Black (CBS, seizoen 2)

30 september
- Luke Cage (Netflix, seizoen 1) NIEUW

Cage komt aan zijn krachten door een mislukt experiment in de gevangenis waar hij jaren opgesloten zat. Eenmaal vrij wil hij het liefst met rust gelaten worden, maar New York heeft hem nodig. Niks op tijd naar bed dus, maar hele nachten doorhalen om de straten van Harlem een beetje veiliger te maken. Go Luke!
- Crisis in Six Scenes (Amazon, seizoen 1) NIEUW

Zes keer een half uur Woody Allen. Je moet er zin in hebben. Dat is dus zonder ‘maar’. Miley Cyrus zit er ook in. Het verhaal gaat dat ze speciaal voor deze serie al haar kleren aanhoudt. Over complete toewijding gesproken…
Jochgem GumstarrTijdens de levensbedreigende mannengriepgolf van 2007 keek Jochgem op zijn laatste krachten alle seizoenen van The Sopranos. Als het dan toch zijn tijd was om te gaan, dan niet voordat hij één van de beste series ooit keek. Manisch seriekijken bleek het juiste medicijn en de overlever nam zich voor om voortaan alles te kijken wat los en vast zit en dit te delen met de wereld. Dat doet hij vanaf nu ook hier op npo3.nl en funx.nl. Leuk!