20-11

Ben jij social media proof? | Mediawijsheid

Social media Het begon zo onschuldig. We krabbelden wat op Hyves, bedachten wekelijks een nieuwe status voor MSN en hadden ergens nog een profiel op MySpace en SugaBabes.

Social media Het begon zo onschuldig. We krabbelden wat op Hyves, bedachten wekelijks een nieuwe status voor MSN en hadden ergens nog een profiel op MySpace en SugaBabes.

Maar voor die shit moest je data hebben. En dat had je thuis, voor je computerbuis. Heerlijk, helder, gewoon niet meer dan een ‘hé ik verveel me’-tijdverdrijf. En een stuk goedkoper dan al die sms’jes. 

Scrollen, swipen, liken

Inmiddels scrollen, swipen, tappen en liken we onszelf een socialduim (is dat al een ding?). In 2015 gaf 17% van de 18- tot 25-jarigen aan drie tot vijf uur op social te zitten. In 2017 is dit al gestegen naar 29 procent (bron: CBS). 

mediawijsheid_socialproof1


Zoveel scrollen we per dag

Dat lees je goed. Eén op de drie van ons scrolt inmiddels drie tot víjf uur per dag op social. Dat is geen kattenpis. Maar hé, we leven inmiddels al vér in 2018, dus kom maar op. En wees eerlijk:Word een echte social pro

De basics van social kennen we nu wel. Maar er is meer dan eindeloos scrollen. Hoe kom je bijvoorbeeld écht hoog in die tijdlijnen? Hoe zit dat nou met nepnieuws? Hoe krijg je meer volgers? Mag je nog wel sexy shit naar je lover sturen? En (misschien wel de fijnste) hoe kom je van die eeuwige scrolldrang af?

via GIPHY

De mediawijsheid Week

Van 16 t/m 23 november lees je hier elke dag een artikel over mediawijsheid. En dat is geen toeval. Want het is de Mediawijsheid Week. In het hele land zijn er initiatieven en wij zenden wij 20 november de Mediawijsheid Test uit. Dus enjoy! Maar scroll met mate ;)

Misschien vind je dit ook interessant:
Mediawijsheid: Wie ben jij online?
Mediawijsheid: Hoe krijg ik meer likes?


Hoeveel weet jij van media? Doe De Mediawijsheidtest!