12-08
muziekfilm

Begin Again, het album

De muziek van Begin Again in een Spotify lijstje gevangen

In de film Begin Again volgen we platenbaas Dan (Mark Ruffalo), die op het punt staat ontslagen te worden. Het einde lijkt nabij, maar wanneer hij Gretta (Keira Knightley) bij een open-mic avond in de kroeg tegen het lijf loopt, blijkt dat zij niet alleen een mooi koppie heeft, maar óók nog eens een gouden keeltje. Er gloort dus hoop!

Platenbaas is platzak
Geld om een album op te nemen heeft onze Mark alleen niet en dus wordt hij gedwongen om buiten de lijntjes te gaan denken. Zodoende wordt er een album opgenomen met ouderwetse materialen, muzikanten die een vriendendienst leveren en aangezien er ook geen studio te betalen is dient de straat van New York als opnameruimte. Hoe dat verder afloopt bekijk je maar in de film, maar dat het een hoop muziek oplevert mag duidelijk zijn.

Zelfs zoveel muziek dat de officiële soundtrack als album is uitgebracht. En daarop is, naast CeeLo Green en Adam Levine (Maroon 5), ook de actrice Keira Knightley op te vinden.

Valt heel niet tegen hè?

Verder moet je maar gewoon de film gaan kijken. Want Knightley blijkt wel écht muzikaal talent te hebben. Sommige mensen hebben nou eenmaal overal een talent voor.


Begin Again, vrijdag 12 augustus om 21:25u bij BNN op NPO3