Bale tegen Rusland op NPO 3

Bale en landgenoten nemen het vanavond op tegen de Russen. In poule B is alles nog mogelijk.

Waar een punt tegen grote broer Engeland veilig leek ging Wales in blessuretijd toch nog onderuit. Hierdoor staat Bale met zijn landgenoten na twee wedstrijden op een tweede plaats. In punten gelijk met de tegenstander van de gewonnen eerste wedstrijd Slowakije. Het houdt in dat underdog Wales tegen de Russen bij winst zeker is van de volgende ronde. 

Rusland niet kansloos
Tegenstander Rusland ging eerder onderuit tegen Slowakije en speelde gelijk tegen Engeland. Hierdoor staan de Russen onderaan in de poule, maar zijn zeker niet kansloos voor het halen van de volgende ronde. Bij winst op Wales is de kans groot dat ze als beste nummer drie doorgaan naar de volgende ronde. 

Wales in de kwartfinale
Dat Wales op een eindtoernooi in actie komt is niet uniek. In 1958 kwam het land in actie op het WK Voetbal. Het was een niet onverdienstelijke deelname waarin de kwartfinale verloren werd van uiteindelijke kampioen Brazilië. Een dergelijk stunt is mogelijk bij een goed resultaat vanavond! De andere wedstrijd in poule B Slowakije - Engeland is rechtstreeks te zien op NPO 1. 


Rusland - Wales, rechtstreeks vanaf 21.00 uur, NPO 3