28-12

Baby, baby, baby, partner, jij.

Dat is ongeveer de volgorde…

Opeens ben je dus níet meer zo belangrijk. WAAAT?! Ja, jouw positie is opeens veranderd. Dat had je misschien al gemerkt… De aandacht van je partner gaat in de éérste plaats naar die kleine, dan naar haarzelf en dan pas kom jij. Daarom hebben we deze week voor jou: 3 tips die ervoor zorgen dat jullie alle drie zo lang mogelijk sámen op die roze wolk kunnen dobberen. 

 1. Het bezoek
  Het ene stel laat direct zo veel mogelijk mensen komen. Bij het andere stel kan je wanneer je maar wil spontaan binnenwandelen. En anderen spreiden het bezoek het liefst uit over een wat langere periode op vaste tijden.

  Hoe leuk het ook allemaal is: je zal waarschijnlijk nee moeten leren zeggen. Here’s a shocker: baby’s en net bevallen vrouwen gaan niet echt lekker op drukte en stress. Zorg er dus voor dat jullie de touwtjes in handen houden. En laat je niet overweldigen door alle (soms opgedrongen) aandacht. 

 2. Social media
  Een ander aandachts-dingetje is social media. We hebben er natuurlijk allemaal iets over te zeggen maar soms is het ook lekker om er even afstand van te doen. Stem van tevoren even jullie ‘social mediabeleid’ af. Ook handig om dit met het bezoek te doen. Bijkomend voordeel is dat jullie ook écht meer contact samen als gezin hebben! In plaats van het wereldwijde web vol te plempen met foto’s van je baby. Want ook daar wordt niet iedereen even gelukkig van als jullie ;) 

 3. Contact
  Slaap. Praat. Knuffel. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je de dingen weer ‘normaal’ ziet. Misschien houdt dat in dat jullie even apart moeten gaan slapen. Schaam je niet, het komt regelmatig voor. 
  Maar voordat je jezelf naar de logeerkamer transporteert is het fijn om nog even tegen de warme billen van je vrouwtje aan te kruipen. Het moment om even de dag door te nemen met: ‘Fuck dit is zwaar.’ of ‘Dit is anders dan ik verwacht had.’ of misschien ‘Los van het feit dat ik totáál ontregeld ben en naar de klote ben is dit best leuk.’ En ten slotte: ‘Hoe lang hebben we al geen seks gehad?’. Quality time noemen ze dat. 😉 

Je gaat het vast en zeker goed doen. Volgende keer sluiten we af, waar het voor jou verder gaat. Namelijk: jouw aankomende jaren als papa. Want die zijn gewoon inbegrepen!

Lees hier het vorige artikel over de drie eerste weken papa zijn!

Nu al wekelijks een update krijgen van Jans avontuur? Check Jans Blog! 


Jan Wordt Vader is vanaf 6 december elke woensdagavond te zien om 21:20 uur bij BNNVARA op NPO 3!