Autistisch en bijna blind | JZHMH

30:59
Gezien
1070
Bij aflevering Alicia & Mike

Tim Hofman ontmoet in Je Zal Het Maar Hebben doodnormale jongeren die iets bijzonders hebben. Deze week heeft ie geleerd dat een drukke winkelstraat de hel is als je snel overprikkeld raakt. En dat ogen niet stoppen met draaien als je nietjes in iemands nek schiet. 

JZHMH ALICIA HOOSTAlicia Hoost
Alicia Hoost (22) lijdt aan het syndroom van Morsier. Hierdoor zijn haar hersenhelften niet goed ontwikkeld en is ze bijna blind. Ondanks dat ze moeilijk kan zien is Alicia dol op kunst en is ze een gids in een museum. Ook zit ze in een toneelgroep waarmee ze op de planken staat van de Amsterdamse Stadsschouwburg.

JZHMH MIKE SAVELBERGMike Savelberg
Mike Savelberg (20) lijdt aan Nonverbal Learning Disorder. Dat is een neurologische stoornis die overeenkomsten vertoont met autisme. Daarom kan Mike slecht omgaan met onverwachte situaties, kan hij zijn emoties niet goed reguleren en is hij snel overprikkeld. Maar zijn motto is ‘hakuna matata’ en daarnaast is hij gek op zingen. Dit doet hij dan ook graag samen met de Limburgse volkszanger Huub Adriaans.

Krassen op je scooter
Het heeft 'm wat moeite gekost, maar Mike heeft het geflikt: hij heeft zijn scooterbewijs! Dus ja, dan moet die zwarte parel ook wel even geshowd worden natuurlijk. Beetje jammer van die krassen alleen. ;)

Meer JZHMH: Je Zal Maar Tim in een scheerleader pakje zien

Meer JZHMH: Je Zal Maar een vlinder- of auto-immuunziekte Hebben!

Meer JZHMH: Je Zal Maar Borderline of 't Moebius Syndroom Hebben!


Je Zal Het Maar Hebben, elke dinsdag 21:15 bij BNNVARA op NPO 3!