Anita Meyer op 1 in de Homo 100

De stemmen zijn geteld, de slingers hangen aan de muur en het is feest in huize Meyer. 'Why Tell Me, Why' staat op 1 in de Radio 2 Homo 100!

5 augustus is Roze Vrijdag op NPO Radio 2. Hiermee lopen zij al één dag vooruit op het EuroPride geweld dat de volgende dag plaats gaat vinden in Amsterdam, waar de Publieke Omroep natuurlijk ook gewoon weer flink van de partij is. Waaronder een live stream op NPO3.nl. Kijk anders maar even op dit overzicht van wat wij doen op 6 augustus.

Roze Vrijdag
Maar we dwalen af. Roze Vrijdag dus. Vanaf 6.00 uur 's ochtends besteed Radio 2 aandacht aan zaken die te maken hebben met gelijkheid en diversiteit. In Nederland moet je immers kunnen zijn wie je wil. Om die reden kleurt de hele vrijdag roze. Beginnend met de Gaypri bij Rob Stenders. Speciaal opgezet voor de LGBTQ+ers die niet wild worden van The Weather Girls of Donna Summer.

En vanaf 14:00u begint de Homo 100! Met de 100 meest zoete, dansbare en vrolijkste meezingers, clubknallers, danceclassics en guilty pleasures. Vanaf 18.00 uur zenden Sander de Heer, Frank van 't Hof en Marc Adriani live uit vanaf het Rembrandtplein in Amsterdam. En die tellen af naar een nieuwe nummer 1!

'Why Tell Me, Why'
Want Anita Meyer staat dit jaar op nummer 1 in de Homo 100 met 'Why Tell Me, Why'. De Nederlandse discohit stond in 2011 ook al bovenaan de lijst, maar sindsdien lukte het La Meyer niet meer om te lijst te toppen. Vorig jaar was de eerste plek nog voor 'Smalltown Boy' van Bronski Beat, bijvoorbeeld.

De tweede plaats is dit jaar voor ABBA met 'Dancing Queen' en 'Ich Bin Wie Du' van Marianne Rosenberg bezet de derde plek. De top 5 wordt compleet gemaakt door 'I Want To Break Free' van Queen en 'YMCA' van The Village People. Is het dan allemaal oude muziek en Songfestivalhits in die Homo 100? Absoluut niet! Ook recent werk van Justin Bieber of Justin Timberlake staat gewoon in de lijst.

>> Naar de Homo 100